Timișorenii din zona Fratelia-Steaua, asaltați de gunoaie la tot pasul. VIDEO

237

La inițiativa Consiliului de Conducere CCC, zona Steaua-Fratelia, miercuri, 14 septembrie, a avut loc o întrunire a consiliului de cartier. Ședința s-a desfășurta în incinta Școlii Gimnaziale nr. 15 de pe strada Chișoda. În cadrul ședinței au fost abordate problemele curente cu care se confruntă localnicii din zonă. Au participat atât membrii Consiliului Consultativ de Cartier Zona Steaua-Fratelia, cât și cetățenii interesați din zonă.

Prima problemă discutată în cadrul ședinței a fost situația defavorizată în care se află Școala Gimnazială nr. 15. Chiar dacă școala se dezvoltă cu pași mici, și a reușit să își depășească în ultimii ani numărul insuficient de elevi, instituția mai are multe lucruri de pus la punct. Una dintre ele este chiar problema gunoiului. Containerele aplasate în fața clădirii parcă sunt inexistente. Cetățenii care trec pe lângă acestea aruncă mizeria lângă container, și nu în pubela de gunoi. Astfel imaginea școlii nu este una tocmai plăcută. Unul dintre reprezentanții poliției din Timișoara, un delegat al secției trei, vine cu soluția: ”Avem camere de filmat și astfel vom lua măsuri”. Aici însă intervine o altă problemă: lipsa camerelor de supraveghere, de care dispune secția de poliție. Directorul școlii se oferă să pună chiar el camere de filmat, iar poliția doar să ia măsurile necesare.

După aproximativ 8 ani de zile, școala deține pentru prima dată două clase pregătitoare. Până acum a fost doar câte o clasă, în fiecare grupă. Reabilitarea și renovarea școlii a fost posibilă atât prin fonduri venite de la Primărie, cât și cu ajutorul unui ONG. Instituția non-guvernamentală a reușit să strângă fondurile pentru renovarea claselor, însă lipsește mâna de lucru. Același ONG va încerca să strângă fonduri norvegiene pentru programul ”After School”, pe o perioadă de 5 ani.

Terenul sportiv multifuncțional dorit de către locuitori pentru copii este o altă problemă a cartierului. În ceea ce privește înființarea acestui teren, Primăria muncipiului dorește un teren privat, din declarațiile președintelui consiliulului de cartier, Inge Kron. Cetățenii vor însă unul multifuncțional, pentru oricine dorește să facă sport.

Spațiile verzi neîngrijite, pomii necoafați și trotuarele distruse vizează necesitățile oamenilor din zonă. Aici spațiile verzi sunt pline de resturi menajere, iar trotuarul, după intervențiile anumitor instituții, pentru demararea unor lucrări, nu este curățat sau refăcut. O altă problemă în zona Steaua este dată de mașinile abandonate, care ocupă parcarea. În afară de mașinile abandonate, cetățenii sunt nevoiți să suporte mașinile mari în spațiile verzi sau parcate în locuri nepermise. Ofițerul poliției susține că: „În ceea ce privește mașinile abandonate sunt proceduri greu de îndeplinit și totul se face cu acordul primarului. Mai mult decât atât, trebuie un anumit număr de semnături de la locatari, care să susțină că sunt de acord cu ridicarea mașinilor abandonate”.

Drumurile neasfaltate, unde se circulă greu cu mașina nu sunt luate în seamă sau nu se primește nici un răspuns de la responsabilii drumurilor. Ședința se încheie cu viteza, care depășește cu mult limitele legale, de pe strada Izlaz, unde totodată au loc și numeroase accidente. Cetățenii se tem pentru siguranța copiilor lor. Ambrozia de pe strada Nicorești trebuie să dispară și ea.

LĂSAȚI UN MESAJ