Timișorenii, așteptați să se înscrie la concursul „cea mai frumoasă cămașă tradițională”. Cum este marcată Ziua Internațională a Iei

681
ziua internationala a iei

Ziua Internațională a Iei Românești este sărbătorită și la Timișoara, în acest sfârșit de săptămână. Astfel, locuitorii din capitala Banatului sunt așteptați, sâmbătă, 18 iunie, de la ora 10.00, la Muzeul Satului Bănățean de la Pădurea Verde. Aici vor fi organizate mai multe acțiuni pentru a fi aniversat acest moment special.

Prin urmare, participanții pot lua parte la ateliere de „colași”, de olărit, demonstrații de sculptură în lemn, de desen motive tradiționale sau de lucru manual.

Nu vor lipsi expozițiile de port popular, sculptură în lemn și ceramică de la Jupânești. De asemenea, Asociația Lunca Pogănișului va susține un moment de dans popular și momente de muzică populară susținute de eleve ale Liceului Teoretic ”Mihai Veliciu” din Chișineu Criș.

Timișorenii sunt așteptați și să se înscrie la concursul „Cea mai frumoasă IE”, a cărui festivitate de premiere va avea loc la ora 18.00. Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ