A început „practica în producție” pe străzile orașului

182

După ce destul de mulți ani pregătirea profesională a tinerilor a cam suferit, lucrurile încep să se schimbe. Este aproape inutilă cunoașterea teoretică a unei meserii fără o serioasă baza practică. Cunoștiintele trebuie aplicate la locul de muncă, nu doar stăpânite.

Noul, dar în același timp destul de vechiul, concept de împletire armonioasă a teoriei cu munca efectivă este pe deplin înțeles și aplicat de cine nu te aștepți. Jandarmii aplică printre primii „practica în producție” așa ca pe timpuri.

De data asta elevii nu mai sunt trimiși la practică în agricultură, ci pe străzile orașului. Nu se mai luptă cu producția la hectar ci cu borfașii citadini.

Iată ce putem afla de la Gruparea de Jandarmi despre munca ce se va dovedi brațară de aur în timp. Dar până atunci să-și folosească brățările de fier asupra celor ce merită. Dar fără abuzuri.

De câteva zile doi elevi ai şcolilor de subofiţeri jandarmi, se vor pregăti să devină jandarmi adevărați, alături de viitorii colegi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timişoara. Gabriel – Alexandru E. şi George – Ioan V., ambii elevi în primul an ai Şcolilor Militare de Subofiţeri Drăgăşani, respectiv Fălticeni, desfăşoară pe durata acestei veri, un stagiu de pregătire practică în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara.

elevi jandarmi

Timp de şase săptămâni, aceştia vor fi îndrumaţi de jandarmi cu experienţă, în cadrul unui program de tutelă profesională şi vor participa efectiv, la misiunile pe linia ordinii şi siguranţei publice care revin subunităţii unde au fost repartizat. Scopul acestui stagiu de practică este de a aprofunda cunoştinţele teoretice obţinute în anul de învăţământ încheiat, perfecţionarea deprinderilor practice referitoare la executarea misiunilor şi dezvoltarea capacităţii de a acţiona împreună cu colegii săi, în cadrul dispozitivelor de ordine publică.

La sfârşitul celor şase săptămâni, elevii vor fi apreciaţi în ceea ce priveşte întreaga activitate desfăşurată împreună cu jandarmii timişoreni. Cei doi tineri speră ca munca pe care o vor depune să fie una calitativă şi la sfârşitul anului viitor să fie repartizaţi la Gruparea de Jandarmi Mobilă din capitala Banatului.

elevi jandarmi2

LĂSAȚI UN MESAJ