Timișoreni, sunteți așteptați la Arad!

323

De câteva săptămâni, pe toate canale de informare, bănățenii sunt bombardați cu date despre iarna grea ce va veni. Dacă ar fi să crezi tot ce se spune, se pare că va fi una din cele mai năprasnice ierni ce se poate închipui la latitudinea noastră. Poate că nici în Siberia nu va chiar așa de greu ca în aceste parți ale noastre. Poate că va fi așa, poate e doar o fabulație…?

Dar toți participanții la traficul rutier trebuie să fie constienți că paza bună trece anotimpul rău (greu). Un automobil bine echipat și dotat măcar cu un minim de scule necesare pe frig poate fi diferența între o călătorie de plăcere sau un calvar. Gheața, poleiul, noroaiele sau chiar ploile interminabile pun la grea încercare și abilitățile unui șofer începător. Dar nici cei mai experimentați nu pot scăpa de surprize uneori deloc plăcute.
Iată un motiv în plus să știți cum funcționează optim o mașină bine întreținută și cu frânele bine reglate. Diferența între diverse tipuri de anvelope de asemenea pot scoate din încurcătură conducătorii auto.

La aeroportul din Arad, în acest weekend, vor rula și mașinile nu doar avioanele. Acțiunea ar fi trebuit făcută și la noi în oraș, dar traficul aerian este mult mai aglomerat. Însă bucățica noastră de autostradă vă lasă chiar la fața locului. A ști să frânezi inteligent va fi tema întâlnirii de pe pistă.

Mașinile sunt puternice, poligonul de testare este unul aparte și orice conducător auto poate participa. La sfârșitul acestei săptămâni, cauciucuridirect.ro, în parteneriat cu Banat Car și Serviciul Rutier din cadrul IPJ Arad organizează un Test de frânare. Odată cu instalarea anotimpului rece, condițiile din trafic se schimbă iar distanța de frânare a anvelopelor de vară crește în momentul în care temperaturile scad sub plus 7 grade. Pericolul de accidente sau de avarie crește și mai mult atunci când circulăm cu mașini cu mulți cai putere.

Pentru a conștientiza și evita situații neplăcute sau chiar tragice, conducătorii auto sunt invitați sâmbătă, 29 octombrie, la Aeroportul Internaţional Arad. Sub deviza „încearcă și constată”, arădenii și timișorenii pot testa între orele 11 – 14 situațiile de frânare atât cu cauciucuri de vară cât și cu unele de iarnă. La dispoziția celor interesați de test vor sta doua mașini BMW X5.

Polițiștii de la Serviciul Rutier vor superviza și evalua acțiunea, la care sunt așteptați cât mai mulți conducători auto.

LĂSAȚI UN MESAJ