Timișoreanul Doru Dinu Glăvan, suspendat din calitatea de membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști

1143

Consiliul Director al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) a decis suspendarea lui Doru Dinu Glăvan din calitatea de membru, la propunerea Comisiei de Onoare, Disciplină și Arbitraj, pentru „abateri foarte grave”, a anunțat UZPR.

„Potrivit Statutului UZPR, între două adunări generale, activitatea operativă, la sediul Uniunii este asigurată de Consiliul Director. Consiliul Director a decis realizarea unui audit intern, menit a răspunde întrebărilor justificate privind o serie de măsuri unilaterale luate de fostul președinte al UZPR, fără informarea și aprobarea conducerii colective. Consiliul Director al UZPR a dat mandat secretarului general al Uniunii, secondat de predecesorul său, să se ocupe de organizarea integrală a pregătirii viitoarei adunări generale, care va avea ordinea de zi stabilită de conducerea colectivă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de UZPR.

Potrivit sursei citate, orice implicare a fostului președinte în pregătirea vreunei adunări generale este „nestatutară”.

Doru Dinu Glăvan este fondator al Studioului Regional Radio Reşiţa. Cariera sa de jurnalist se întinde pe o perioadă de 44 de ani în slujba Postului public de radio, la care se adaugă încă 6 ani la Radio Timişoara.

2 COMENTARII

  1. Glavan timisorean? Fratilor, reveniti-va! Articolul este ok, f bun, dar nu spuneti nimic. De ce, sau ce a mai facut? Dati-o pana la capat macar.

  2. Da, Glăvan este născut în Timisoara, în 1946, dar a fost muncitor sudor la Combinatul din Reșița și în 1970 a absolvit cu greu liceul la f.f. Nu putea fi colaborator la Radioul Public de 44 de ani. Abia după 1990 a fost angajat, cu pile și în scurt timp a devenit redactor-șef la noul Studio Teritorial Reșița, care s-a desprins de Radio Timișoara. Nașul bun a fost Șeuleanu iar cel rău Demeter care ” l-a și trimis la plimbare”. Dar vroia să fie cu ”fundul în două luntre”. Cum putea fi șef cu studii medii decât cu pile de la ”ochi albaștri”.
    Are multe bube-n cap la UZPR. De aceea a fost schimbat ca președinte. A dat adeverințe și celor care nu erau membri UZPR cu ”bani buni”. UZPR nu-i ”casă de binefacere”. Bine i-au făcut !

LĂSAȚI UN MESAJ