Timișoreanul Alex Olah, ovaționat în Illinois

1615

Un timișorean a purtat drapelul României în ultima etapă a celui mai puternic campionat universitar din baschet, NCAA. Alexandru Olah a fost ovaționat la ultimul său meci pentru Northwestern.

Moment cu totul special pentru baschetbalistul în vârstă de 22 de ani, care a jucat ultimul meci pentru Northwestern University. Alexandru Olah și-a petrecut ultimii 4 ani în baschetul de peste ocean, luând pas cu pas fiecare provocare. După câțiva ani petrecuți la nivel de liceu, Olah a atras privirile universităților și a bătut palma cu cei de la Northwestern.

Patru sezoane a jucat timișoreanul în Illinois. Luni a venit momentul în care fostul junior al CSȘ-ului și-a luat adio de la fanii ce l-au ovaționat în ultimii ani. Alături i-a fost familia venită din România special pentru acest moment.

Olah își încheie în vară studiile la Northwestern University și, cum acesta a fost ultimul meci al ”pisicilor” în actualul sezon, era ultima evoluție a sa în tricoul alb-violet. Pivotul a evoluat în 25 de meciuri ale actualului sezon, reușind medii de 11,1 puncte și 5,3 recuperări per meci.

Pentru baschetbalistul timișorean va urma pasul către echipele de seniori, cel mai la îndemână fiind cele din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ