Timişoara vrea centură! Cetăţenii, chemați în stradă de primar

1698

Timişoara, al treilea oraş din România, nu beneficiază de o variantă de ocolire completă. De mai bine de 10 ani se fac diligenţe pe la Ministerul Transporturilor pentru realizarea centurii, dar fără folos.

Actual primar, Nicolae Robu, s-a săturat să aştepte reacţii de la guvernanţi şi, cum nu poate construi municipalitatea centura, edilul şef cheamă oamenii la un protest pe această temă. Picătura care a umplut paharul este ultima variantă a masterplanului de transport care cuprinde şi priorităţile Guvernului în dezvoltarea infrastructurii. Centura Timişoarei pe partea de sud figurează ca prioritate în… 2022 sau 2023.

„Știm cu toții că principala problemă cu care se confruntă orașul nostru este lipsa centurii auto ocolitoare, cu precădere a tronsonului dintre Drumul Lugojului și Drumul Șagului. Consecința este traficul infernal pe o mulțime de artere ale Timișoarei, însoțit de suprasolicitări ale carosabilelor și, prin vibrațiile produse, ale clădirilor, cu deteriorări ale lor, costuri pentru reparații și deranj pe măsură, de noxe, praf, zgomot, consum de carburant, consum de timp, consum de nervi, uzuri ale autovehicolelor și vulnerabilități de securitate”, scrie Nicolae Robu pe Facebook.

În aceste condiţii, Robu cheamă timişorenii în stradă peste aproximativ o săptămână.

„Așadar, vă consult: SUNTEȚI DE ACORD SĂ ORGANIZĂM, ÎN DEPLINĂ LEGALITATE, UN MARE MITING PENTRU CENTURĂ ȘI SĂ PARTICIPAȚI LA EL, SÂMBĂTĂ, 24.09.2016, DE LA ORA 10 ?”, întreabă primarul cetăţenii pe reţeaua de socializare.

Timişoara ar avea nevoie de peste 20 de kilometri de centură, iar estimările Ministerului Transporturilor arată că este nevoie de 124 de milioane de euro pentru construirea ei.

2 COMENTARII

  1. Desi nu sunt fan Robu, de data asta consider ca are dreptate. Nu se poate sa pompam vesnic bani la Bucuresti si sa ni se intoarca firimituri. Este o mare porcarie. Nici acum nu suntem iubiti de „centru’, ca pe vremea lui Ceausescu. Daca nu era Timisoara, stateam si acum in bezna si cu hrana pe cartele.
    M-as bucura daca s-ar putea amana protestul cu o saptamana, in 24.09 chiar nu pot, altfel as fi prima, sincer.

  2. Acum ceva vreme, marele primar al Timișoarei, s-a laudat ca a Vorbit cu guvernanții si Timișoara va avea centura, sa inteleg ca a fost păcăleala electorală! Eu as propune ca titlu: Tmisoara vrea primar! Cetățenii sunt invitați sa iasă in strada! 🙁

LĂSAȚI UN MESAJ