Timișoara văzută prin ochii turiștilor occidentali. Ce cred aceștia despre capitala Banatului

455

În vreme ce românii se bucurau în prima zi de Paşte de bucatele tradiţionale şi de momente petrecute în familie, turiştii străini au ales să descopere zonele ţării. La Timişoara şi astăzi au loc tururi ale oraşului, solicitate de turişti de altă religie decât cea creştin ortodoxă.

Lynn și David Dressel sunt un cuplu de americani stabiliți în Germania de jumătate de an, care cel puțin o dată pe lună vizitează o altă țară a Europei. Au ales în această perioadă să vadă România. Primul punct de oprire pe harta țării a fost Timișoara.

”Am început turul aici, în fața castelului. Am mers apoi în Piața Libertății, am vorbit despre perioada turcească. La fel și în Piața Sf. Gheorghe. Apoi am fost în Bastion. Bastionul Maria Therezia. Aceasta este clădirea militară despre care v-am povestit, cea mai lungă clădire militară din Europa. Piața Unirii, unde suntem acum”, povestește un ghid turistic.

Turul Timișoarei i-a purtat pe cei doi americani prin câteva dintre momentele istorice care au adus orașul la ceea ce este acum – un centru de multiculturalitate, cu o arhitectură bogată și oameni deschiși.

”Biserica este construită în stil baroc, împreună cu toate acele clădiri pe partea stângă și cu Palatul Baroc. Toate formează cel mai mare complex arhitectural în stil baroc din Sud-Estul Europei” – ghid.

”E un amestec extraordinar de arhitectură veche, bisericile sunt impresionante și oamenii grozavi. Din punct de vedere turistic, e greu să găsești un loc care are atât de multe lucruri de văzut pe o suprafață mică. Suntem fani ai istoriei iar cea a Timișoarei și arhitectura ei sunt extraordinare”, a declarat David Dressel, turist.

Vezi continuarea pe digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ