Timișoara va avea, în câteva luni, o clinică operatorie de ultimă generație!

2966

După ample lucrări de extindere și modernizare, Clinica de Mari Arşi de la Spitalul Judeţean Timişoara se pregăteşte să-şi deschidă porţile în acest an. În doar câteva luni, aceasta va avea şi aparatura necesară pentru a funcţiona. Deocamdată au fost realizate trei saloane şi urmează şi celelalte două. Fondurile necesare au fost alocate de la Consiliul Judeţean Timiş.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, conf.dr. Marius Craina, a discutat cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Craina a primit asigurări că în câteva zile va demara licitaţia pentru achiziţionarea aparaturii necesară secţiei de Mari Arşi, de la Casa Austria. Aparatura medicală necesară, estimată la peste 17 milioane de lei, va fi cumpărată cu bani de la Banca Mondială.

Clinica din Mari Arşi din Timişoara va fi cea mai mare din țară, chiar dacă va avea doar 5 rezerve. Asta, în condiţiile în care la Spitalul de Arşi din Bucureşti există doar 4 boxe, destinate cazurilor grave. Investiţia totală pentru construirea şi dotarea clinicii se ridică la aproximativ 5 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ