Timișoara va avea ghid de amenajare a domeniului public. Toate construcțiile trebuie să îl respecte

53

În Timișoara nu vor mai apărea construcții care mai de care mai colorate sau în forme geometrice ciudate. Autoritățile pregăstesc un ghid tehnic de amenajare a domeniului public și un catalog de mobilier stradal, care va trebui respectat de toți cei care vor să deschidă o afacere în oraș.

Acesta va fi întocmit de o firmă de arhitectură care va primi 114.000 de lei pentru sarcină. Ghidul va fi gata în jumătate de an.

„Acest ghid va crea condiții obligatorii pentru toate viitoarele proiecte ale orașului care afectează domeniul public, pentru a reduce din sincopele de design și echipare stradală. Siguranța, accesibilitatea și atractivitatea sunt printre principalele obiective pe care le vizează ghidul. Printre tipurile de intervenții și de mobilier stradal afectate se numără circulația stradală și pietonală, punctele de încărcare pentru mașini electrice, iluminatul public, instalații publicitare, bănci, banchete și scaune, coșuri de gunoi cu colectare selectivă, rastele pentru biciclete”, explică autoritățile.

Ghidul va conține o bază de date cu toate tipurile de mobilier urban, în varianta standard și premium, împreună cu descrierea tuturor soluțiilor propuse și indicatorii de preț. Acesta nu va înlocui sau substitui soluțiile tehnice ale proiectanților, ci va trasa linii directoare de dezvoltare urbană pentru toate proiectele orașului.

Primăriei îi vor fi puse la dispoziție 20 de exemplare color în format fizic și în format electronic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.