Timișoara | Taxele şi impozitele locale rămân neschimbate în anul 2020

138

Taxele şi impozitele locale vor rămâne la acelaşi nivel ca şi în acest an, singura care ar mai putea scădea fiind taxa hotelieră de 2%, după ce reprezentanţii firmelor din sistemul HoReTim s-au plâns că este prea mare.

Primarul Nicolae Robu a declarat că singura taxă care va creşte anul viitor va fi cea pentru căsătoriile care nu se vor oficia la Casa căsătoriilor, ci în biserică sau în alte locaţii şi la alte ore preferate de miri.

„În anul 2020 vom păstra aceleaşi taxe şi impozite ca şi în 2019. Nu vrem să facem majorări şi nu exclud micşorarea taxei hoteliere de 2%, care a fost introdusă pentru prima dată în anul 2019. Reprezentanţii din domeniul hotelier ne-au explicat câteva dificultăţi cu care se confruntă şi i-am înţeles. Nu le-am promis că o vom scădea, dar le-am promis că vom analiza dacă vom putea să o scădem. Dacă se va putea, o vom scădea”, a explicat, vineri, primarul Nicolae Robu.

În cadrul unei dezbateri publice care a avut loc la primăria Timişoara, pe tema taxelor şi impozitelor pe anul 2020, edilul a explicat că anul trecut, municipalitatea a fost nevoită să majoreze foarte puţin unele taxe pentru limuzine, pentru a depăşi impasul unor plăţi.

LĂSAȚI UN MESAJ