Timișoara și Timișul în atenția a zeci de ambasadori din toată lumea! Foto – Video

273

Timișoara și județul Timiș au fost centrul atenției în cadrul unei întâlniri istorice ce a avut loc în orașul de pe Bega. 27 de ambasadori din țări, din toată lumea au discutat cu autoritățile locale și cele județene. Pentru reprezentanții Timișoarei a fost o ocazie să pună orașul de pe Bega pe harta turismului internațional.

Viceprimarul Dan Diaconu, present la întâlnire speră ca urbea să devină destinație de vacanță mai ales în 2021. ”Este o vizită care ne permirte promovarea Timișoarei către o mulțime de țări. Pentru a avea efecte concrete e nevoie de întâlniri ulterioare, e nevoie de relații bilaterale. Eu cred că este important și pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Încă suntem în stadiul în care trebuie să promovăm anul 2021, an definitoriu pentru acest oraș”, a declarant Dan Diaconu.

Întâlnirea a avut loc la Consiliul Județean Timiș, gazda acestui eveniment. Liderul CJT speră că în urma vizitei, județul să obțină mai multe protocoale de colaborare cu alte regiuni sau țări, dar, mai spune Călin Dobra, este o ocazie de atragere de noi investitori străini.

”Este o vizită extraordinar de importantă. Am profitat de ocazie să prezentăm oportunitățile județului Timiș, investițiile, să prezentăm dezvoltarea, astfel încît să înțeleagă cei prezenți că județul Timiș este un județ atractiv din prisma multor domenii de activitate”, a declarant Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Delegația Corpului Diplomatic își va petrece după masa de duminică în Timișoara unde vor participa la un tur ghidat al orașului alături de oficialii timișeni.

LĂSAȚI UN MESAJ