Timişoara şi Galaţi, campioane la plata cu cardul la Finanţe-VIDEO

344

Direcţia Regională a Finanţelor Publice Timişoara se remarcă faţă de celelalte sucursale dfin ţară. Alături de cea din Galaţi, Timişoara este prima instituţie fiscală care a implementat plata taxelor şi impozitelor cu cardul.

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, și președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Dragoș Doroș, au venit la Timişoara pentru a anunţa implementarea cu succes a sistemului de plată cu cardul al taxelor şi impozitelor.

Duma 09

„Momentan s-a implementat sistemul de POS în direcţiile din Timişoara şi Galaţi. Estimăm ca în luna iulie şi august să avem sistemul funcţional în 10 judeţe, iar din septembrie în toată ţara. Sunt două sucursale care s-au remarcat, Timişoara şi Galaţi”, a spus ministrul Finanţelor Publice.

Plata taxelor prin POS se face tot la ghişeul Direcţiei de Finanţe Publice, deci contribuabilii nu scapă de drumuri. Însă sistemul le permite să facă o singură tranzacţie, plata dărilor, fără să fie nevoiţi să retragă bani din bancomat sau din bancă. Mai marii ministerului recunosc că sistemul este implementat tardiv, trăind în era tehnologiei avansate.

„Nu s-a făcut proiectul de multă vreme. Este târziu, dar e bine că există. Am văzut la ştiri că un comerciant din piaţă a adus un POS şi clienţii plăteau cu cardul. Apoi acel om a fost nevoit săpplătească taxe şi în loc să vireze direct banii din contul său în cel al ANAF a trebuit să retragă suma de bani de pe card şi apoi să plătească taxele. Acum nu se mi fac mai multe tranzacţii”, a mai spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ