13 C
Timișoara
vineri 19 aprilie 2024

Timișoara se laudă cu un concept nou: Școala ”Eco”, aflată întrun cartier istoric al orașului-VIDEO

Febra înscrierilor pentru clasele pregătitoare, la școlile din Timișoara, e în toi. Școala Generală nr. 12, situată într-n cartier istoric al orașului (Iosefin), cu ciclul primar și gimnazial și-a deschis astăzi porțile pentru viitorii elevi. Directorul adjunct al școlii, învățătoare Monica Ban, a pregătit mai multe ateliere interesante pentru cei peste 100 de preșcolari și părinți care au trecut pragul instituției, de la spectacole și până la… arte marțiale.

ZIUA PORTILOR DESCHISE SCOALA GIMNAZIALĂ NR. 12 TIMISOARA 24 FEBRUARIE 2017.Still070

”Am pregătit mai multe ateliere. Copiii pot viziona un mic spectacol de teatru, formația noastră vocal-instrumentală, atelierul ”hocus pocus” unde profesoara de fizică a pregătit câteva experimente interesante și ”english my love”, unde vor învăța limba engleză. De asemenea, sunt invitați și în sala de sport să facă câteva mișcări de arte marțiale, împreună cu profesorul de educație fizică. Școala noastră va fi vizitată astăzi de aproximativ 100-120 de preșcolari dar îi așteptăm și pe părinți pentru a le oferi informații utile despre modul în care se va desfășura înscrierea copiilor în clasa pregătitoare” spune Monica Ban.

ZIUA PORTILOR DESCHISE SCOALA GIMNAZIALĂ NR. 12 TIMISOARA 24 FEBRUARIE 2017.Still157

Apropierea de Colegiul Bănățean nu o sperie pe directorea școlii. Monica Ban crede că un număr mai mic de copii poate fi un avantaj pentru instituția pe care o conduce.

”Funcționăm cu aproximativ 500 de copii, ciclul primar și ciclul gimnazial. Acest lucru poate fi un avantaj pentru că sunt cunoscuți de toți profesorii. Avem o relație foarte apropiată cu copiii, ne cunoaștem toți. Relația noastră este foarte caldă. Cadrele didactice din școala noastră sunt foarte bine pregătite, marea majoritate cu grad didactic I. Acest lucru înseamnă o pregătire suplimentară, un plus adăugat actului didactic ce se defășoară în școala noastră. Numărul mai mic de copii înseamnă, de asemenea, că acordăm o atenție mai mare fiecăruia. Noi facem pregătire suplimentară, cluburi de teatru, de muzică, de pregătirea copiilor pentru performanță. În plus, pentru clasele pregătitoare sunt două săli special pregătite pentru ei, cu mobilier adecvat vârstei, situate pe un coridor separat de copiii mai mari” crede Monica Ban.

ZIUA PORTILOR DESCHISE SCOALA GIMNAZIALĂ NR. 12 TIMISOARA 24 FEBRUARIE 2017.Still102

În acest context, rezultatele Școlii Generale Nr. 12 din Timișoara nu ar trebui să mai mire pe nimeni. ”Școala noastră participă la concursuri și olimpiade școlare. Chiar în acest an avem 15 elevi calificați la olimpiada de limbă română – faza județeană. La olimpiada de matematică participăm cu mai mult de 10 copii. Fiind o școală eco, desfășurăm numeroase activități ecologice și nu ratăm nicio ocazie de a scoate în evidență cât sunt de bine pregătiți elevii școlii noastre” concluzionează Monica Ban.

Alte subiecte :

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a acuzat PSD-ul și pe liderul Alfred Simonis că se folosesc de acest proiect în scop electoral |...

Liderul administrației județene a declarat, că studiul de prefezabilitate a fost realizat în anul 2021. Apoi, împreună cu Compania Națională de Investiții (CNI), Consiliul...

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike...

Timișoara pentru TINEri!

Citește și :