Timișoara, săltată din nou de la investiții. Câtă importanță acordă Ministerul Transporturilor centurii de ocolire

406

Master Planul General de Transport (MPGT), documentul strategic pentru investiţiile din domeniul transporturilor pe următorii 15 ani a fost transmis de către Ministerul Transporturilor pentru a fi adoptat printr-o Hotărâre de Guvern. Documentul conţine principalele proiecte de autostrăzi, drumuri expres, investiţii în căi ferate şi căi navale pe care are nevoie România să le implementeze, însă vine cu partea negativă a paharului. Numai pe rutier, până în 2020, sunt planificate proiecte în valoare de 13 miliarde de euro, dar există fonduri disponibile doar pentru o treime. Pentru 2020-2030, doar jumătate din fondurile necesare pot fi identificate, scrie hotnews.ro.

Centura Timişoarei nu este, din păcate, prioritară pentru minister, investiţia aflându-se abia pe locul cinci pe lista întocmită de guvernanţi. Realizarea ei este plasată astfel abia în anul 2022-2023.

Sunt, în schimb, prioritare autostrăzile Sibiu – Piteşti, Comarnic – Braşov, Tg Neamţ – Iaşi – Ungheni, Piteşti – Craiova, legătura A3 de lângă Cluj până la Borş, finalizarea actualelor autostrăzi în construcţie, modernizarea Centurii Sud a Capitalei, precum şi drumul expres pe relaţia Nord-Sud în Moldova (Ploieşti-Buzău-Bacău-Paşcani) pentru perioada 2014 – 2020 (cu extindere câţiva ani şi după acest termen pentru implementare).

Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ