Timișoara: proiectul pentru troleibuze noi a fost depus 

32

Proiectul pentru cumpărarea a 25 de troleibuze noi pentru Timișoara a fost depus, luni dimineața, imediat ce s-a lansat apelul pentru finanțarea din PNRR. Primăria are nevoie de 12,5 milioane de euro pentru mijloacele de transport echipate cu baterii.

„Ultimele troleibuze noi au ajuns în Timișoara acum 14 ani. Flota de transport public are nevoie urgentă de modernizare. Pentru acest proiect am încheiat un parteneriat cu Dumbrăvița și Ghiroda pentru liniile M11 și M14, pentru a încuraja transportul public ca mijloc principal de deplasare între Timișoara și comunele periurbane. O parte a troleibuzelor vor circula pe cele două rute metropolitane, celelalte vor fi repartizate pe traseele din oraș.

Soluția pentru a petrece mai puțin timp în trafic este un sistem de transport public modern, predictibil și de calitate. Investim jumătate din bugetul de dezvoltare al Timișoarei, peste 540 de milioane de lei, în mobilitate și transport, pentru a îmbunătăți modul în care se circulă în Timișoara, calitatea aerului și siguranța celor din trafic”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Decizia de a cumpăra cele 25 de troleibuze a fost aprobată de Consiliul Local Timișoara în aprilie. Autoritățile vor să le introducă în zonele din oraș care nu beneficiază de linii de transport public. Mijloacele de transport ar trebui să ajungă în Timișoara în următorii trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ