Timișoara pierde într-un meci cu trei penaltyuri și o eliminare

130

ACS Poli a pierdut una dintre cele mai spectaculoase meciuri din play-out. Timișorenii au cedat cu 3-2 în prologul etapei, la capătul unui meci pe Dan Păltinișanu cu trei penaltyuri și pe care l-au încheiat în 10 oameni.

Alb-violeții vor rămâne în zona fierbinte a Ligii I cel puțin încă o etapă după ce au suferit un eșec în meciul de deschidere al etapei a 8-a. Echipa lui Neaga a pierdut cu 3-2 în fața Voluntariului într-un meci cu multe evenimente dar și neașteptat de spectaculoasă.

Poli a fost sancționată cu două lovituri de pedeapsă și a rămas în zece oameni din minutul 55! Pe lângă aceste decizii ale arbitrilor, gafele din apărare ale unor oameni cu experiență au influențat decisiv. În aceste condiții bănățenii au alergat în permanență după egalare și nu a lipsit prea multă să o obțină.

Jocul a început practic de la 0-1 pentru că la prima acțiune de poartă oaspeții au marcat. Marinescu a scăpat spre poartă și e blocat de Straton, iar mingea a ajuns la timișoreanul Benzar, care a înscris din 10 metri și a adus avantajul pentru formația condusă astăzi din tribună de Adrian Mutu; fostul internațional este suspendat și nu a avut voie să stea pe banca tehnică.

Timișorenii și-au arătat colții la jumătatea primei reprize, Drăghici s-a trezit singur în fața porții adverse dar a încercat o execuție pretențioasă și lobul său a ratat cu mult ținta. Avea să fie singura ocazie mare a gazdelor în prima parte pentru că finalul reprizei a aparținut în totalitate ilfovenilor. Deac a nimerit transversala în minutul 39, iar peste două minute asistentul a semnalizat un brânci al lui Cânu în careu și Voluntariul a primit un penalty. Marinescu a transformat cu precizie pentru 0-2.

Șansele lui Poli de a obține mai mult de la acest joc s-au diminuat și mai mult la 10 minute de la reluare, când au rămas în inferioritate numerică pentru cumul de avertismente ale lui Șeroni. Stoperul bănățenilor a luat două galbene într-un interval de 20 de minute. Aproape imediat oaspeții au mai primit un penalty de data aceasta pentru o infracțiune a lui Haruț. Bălan a trimis peste poarta lui Straton și tabela a rămas 0-2 în minutul 58. Poli a primit și ea o lovitură de pedeapsă după alte două minute, Drăghici fiind cel faultat. Artean a marcat și speranțele lui Poli renășteau la 1-2.

Veteranul Răzvan Raț a ratat o respingere în apărare și mingea ajunge la Bălan care a îndeplinit o simplă formalitate din apropiere: 1-3. Elevii lui Neaga au mai avut puterea să mai înscrie o singură dată, cu un sfert de oră înaintea finalului prin Mihai Roman, cu o lovitură de cap din coluțul careului mic. 2-3 avea să fie și scorul final în ciuda câtorva oportunități irosite de echipa vizitatoare în ultimele minute.

ACS Poli: Straton – Haruț, Melinte, Cânu, Raț – Munteanu, Artean, Enescu (19 – Enescu), Ciucur (46 – Țigănașu) – Drăghici (78 – Popovici), Roman.

Timișoara rămâne cu 19 puncte pe loc de baraj și așteaptă meciurile etapei pentru a vedea dacă rezultatele o ajută să își păstreze poziția. În runda viitoare Poli joacă acasă împotriva lui Juventus București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ