Timișoara, pe locul întâi la scumpirea apartamentelor

181

Luna martie a adus o nouă majorare a prețurilor pe piața imobiliară din țara noastră. Timișoara se află pe primul loc în topul național al scumpirilor de apartamente.

Pretențiile vânzătorilor de apartamente au crescut ușor, arată studiul realizre de Imobiliare.ro. Analiștii imobiliari arată că prețul mediul cerut de proprietarii de apartamente vechi și noi a ajuns la 1.200 de euro pe metru pătrat util, respectiv cu 0,3% mai mult decât la finele lunii trecute. Cele mai mari creșteri de preț au fost consemnate, în această ordine, în Timișoara, Cluj-Napoca și București.

Orașul de pe Bega ocupă, în luna martie, cel dintâi loc în clasamentul scumpirilor din marile orașe. Valoarea medie de listare a unui apartament din Timișoara, indiferent de anul construcției, este cu 1,7% mai mare decât luna trecută, situându-se la 1.187 de euro pe metru pătrat util (față de 1.167 de euro pe metru pătrat). Locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1,8% (de la 1.170 la 1.191 de euro pe metru pătrat util), iar cele noi în aceeași măsură (de la 1.155 la 1.176 de euro pe metru pătrat).

sursa: radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ