Timișoara, orașul premierelor: măturatul străzilor în grija Colterm, iar iluminatul public în sarcina societății de transport

153
Timișoara începe să devină orașul premierelor, cel puțin al celor ciudate. În situații de criză sau din dorința de a salva regiile Consiliului Local, autoritățile au început să împartă sarcini unor societăți al căror obiect de activitate nu are nimic de-a face cu acestea.
Din august, curățenia stradală va fi asigurată de… societatea de termoficare. Astfel angajații Colterm vor mătura și spăla străzile din oraș, pe lângă principala preocupare, aceea de a furniza agent termic populației. S-a ajuns în această situație după ce RETIM, care mai are contract cu Primăria Timișoara până în august, a anunțat că nu va participa la licitație pentru un nou contract, fiind nemulțumită de prețul oferit – 10 milioane de lei pe patru ani.
Contractul ajunge la Colterm, dar numai pentu 90 de zile, fiind vorba de o atribuire directă în caz de forță majoră.
”Asigurarea continuității prestării serviciilor de operarea a stației de sortare a deșeurilor municipale, în ondițiile actuale stipulate în contractul de concesiune și in legislația în materie, până la preluarea acesteia de către concedent, dar nu mai mult de 90 de zile”, aflăm din hotărârea Consiliului Local.
Angajații Colterm au mai primit o sarcină de la Primărie, aceea de a face lucrări de reparații la școli și spitale. Și tot în Timișoara, Societatea de Transport Public se ocupă de iluminatul stradal. Asta tot după ce vechile contracte au expirat, iar primarul a dorit ca serviciul să fie preluat de o regie din subordinea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ