Timișoara, orașul florilor! TIMFLORALIS, deschis cu surprize frumos mirositoare! FOTO-VIDEO

277

Timfloralis a început! Centrul Timișoarei a fost împodobit de mii de flori. Piața Victoriei, Piața Unirii și Piața Libertății sunt ”scenele” de desfășurare a celui mai colorat și parfumat festival.

Piața Victoriei găzduiește pe platoul din fața Operei proiectul Pure Joy between Roses al floristului olandez Dennis Kneepkens, o ramă foto realizată de către Iulia Rusciac și un foto corner executat de către organizația internațională Master Florist. La a 2-a participare la festival, Florin Jiboc și Alexandra Mureșan prezintă proiectul Tea Time în dreapta intrării pe strada Alba Iulia. În fața Rectoratului UPT se va desfășura pentru al 2-lea an, examenul floristic susținut de către elevii școlii Filomenei Brisc. Irina Ivanescu și Bianca Negrea prezintă Spring is in the Air, o construcție florală care anunță venirea primăverii prin abstracta reproducere a unui cuib floral. Fântâna cu Pești va purta amprenta aceleiași Filomena Brisc fiind împodobită cu un nou design, dar cu aceiași cantitate enormă de flori.

În Piața Libertății vor capta atenția privitorilor proiectul floristului Ioachim Erema cu proiectul Pășim pe aleea fericirii și proiectele surpriză ale invitaților din orașele înfrățite. În zona de tranziție, la ieșirea de pe strada Alba Iulia, vizitatorii vor putea admira proiectul Alexandrei Luca, Happiness is a butterfly (Fericirea este un fluture). Nu vor lipsi work-shop-urile susținute de Facultatea de Horticultură şi Silvicultură – USAMVBT, SC Horticultura SA. Tot în Piaţa Libertății se vor desfășura și în acest an activitățile de comerț floral.

În premieră, în această ediție, festivalul se extinde și în Piața Unirii. Înconjurată de frumusețea clădirilor din centrul istoric, fântâna din Piața Unirii va fi împodobită de florista Ella Fodor printr-un concept captivant și inovativ. Searching for Happiness (În căutarea fericirii) este proiectul ce va putea fi admirat în fața Muzeului de Artă, o capodoperă realizată de către Alina Nagy Ghinea. Casa de Cultură a Studenților va avea în premieră un proiect de mari dimensiuni ce va putea fi admirat alături de alte creații ale Biancăi Negrea și ale Sorinei Wesolowski.

Florile vor rămâne în cele trei Piețe din centrul Timișoarei până duminică, 21 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ