Timișoara nu se închide! Autoritățile dezmint fake news- ul

823

Timișoara nu se închide! Acest fake news a circulat, miercuri, pe rețelele de socializare și a reușit să îi facă pe unii să considere informația reală. Autoritățile locale au reacționat și dezmint acest zvon menit să creeze panică.

„În mijlocul unei situații complicate, care poate deveni, desigur, chiar foarte gravă, există un lucru care poate a fost mai puțin menționat. Șase din cele șapte cazuri vindecate la nivel național sunt în Timișoara – în fapt toți cei diagnosticați aici, până în acest moment. Un gând bun și recunoștință medicilor și personalului medical de la Spitalul Victor Babeș.

Circulă foarte multe mesaje alarmante, unele de-a dreptul lipsite de logică, despre Timișoara și „închiderea orașului”. Mai toate pornesc cu „am auzit eu”, „știu pe cineva care”. Informați-vă, vă rog, doar din surse oficiale și verificate. E normal să fim îngrijorați, cu toții. Ce nu e normal e invenția unor prostii, distribuirea lor, din dorința de a părea „mai informați” decât muritorii de rând. Timișoara nu s-a închis ieri la ora 15.00 și nu se va închide nici vineri”, a transmis Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Timișorenii trebuie să rămână calmi. Dintre pacienții care au fost infectați cu COVID-19, 6 s-au vindecat la Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ