Timișoara nu a uitat! Protest în centru, la o lună de la ”jandarmeriada” din 10 august. Video

62
Timișorenii nu au uitat de violențele la care au fost supuși românii în seara zilei de 10 august, la București. Pentru cei răniți și împotriva ”jandarmeriadei” de atunci, un grup de timișoreni au ieșit la protest, în centrul orașului.
Doar câteva zeci de persoane și-au făcut apariția, luni seară, în Piața Victoriei. Aceștia au venit cu steaguri și pancarte și au scandat lozinci precum: ”Rușine, rușine, rușine să vă fie!”, ”Nu vrem să fim conduși de hoți!” sau ”Justiție, nu corupție!”.
”A trecut o lună de zile de la protestul de la București în care au fost gazați zeci de mii de oameni. Un mort și alte zeci de oameni care se resimt și astăzi. În ciuda violenței nejustificate, autoritățile nu au găsit niciun vinovat pentru agresiunea Jandarmeriei împotriva poporului român. A fost semnalul actualului regim autoritar că va face tot ceea ce e nevoie pentru a-și menține puterea oligarhică și coruptă. Protestați alături de noi împotriva găștii de infractori și a regimului de izolare la care suntem supuși. În spiritul non violent care ne-a caracterizat și până acum, vă invităm să vă exprimați puterea de cetățean și să transmiteți voința noastră de-a nu ceda”, transmite Inițiativa Timișoara.
Inițiativa Timișoara se pregătește pentru un nou protest. Alături de românii din țară și străinătate, se pune la cale un mare miting cu ocazia centenarului, care se va organiza în decembrie.

 

Publicată de Initiativa Timisoara pe Luni, 10 Septembrie 2018

sursa video – Initiativa Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ