Timișoara Nord – prioritatea zero a companiei Aquatim până la începerea școlii

36

Revenim cu date noi despre lucrările ce se desfășoară pe Calea Aradului, în speță cu detalii concrete despre Contractul „CL 12, Execuție rețele de apă și canalizare Timișoara Nord – Lot 1”/ valoare: 26.036.325,27 lei/ antreprenor: Asocierea CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A. – CONS ELECTRIFICAREA INSTAL S.R.L/

Ordin de începere a lucrărilor: 05-01-2022/ Termen de finalizare a lucrărilor: 04-01-2024, cu precizarea importantă că Aquatim intenționează să închidă șantierul major din zonă până pe 11 septembrie, dată la care toți copiii Timișoarei încep școala.
 În acest moment, progresul total al contractului este de 79,27%.
 Până în acest moment, echipele Aquatim au executat următoarele:
– Pe Calea Aradului, tronsonul Piața Consiliul Europei (Moțul) – str. Miresei, s-a finalizat execuția conductei magistrale din fontă ductilă, conductă ce înlocuiește conducta din oțel cu o vechime de peste 40 de ani, colmatată și degradată.
Responsabilă de refacerea ulterioară a sistemului rutier pe acest traseu este Societatea de Drumuri Municipale, prin programul propriu de investiții.
– În noaptea de 21.08 – 22.08.2023, pe Strada Miresei, a fost realizată prima legătură dintre conducta nou executată (fontă ductilă D 500 mm) și conducta existentă (oțel). Lucrarea a respectat termenul programat și anunțat, în speță ora 8 dimineața.
Pentru execuția acestei legături a fost nevoie să fie efectuate săpături suplimentare, în timpul mai multor nopți, deoarece în zona intersecției există o rețea de utilități subterane foarte complexă.
 Desfășurătorul intervențiilor viitoare imediate ale echipelor Aquatim:
– Următoarea legătură va fi realizată în noaptea de 24.08.2023, începând cu ora 22:00, spre 25.08.2023, ora 06:00. Această legătură se face pentru a conecta conducta de apă D 250 mm existentă pe Strada Miresei (pe sensul de mers spre Calea Torontalului) cu conducta magistrală nouă de fontă ductilă executată pe Calea Aradului respectiv cu conducta de apă D 250 mm existentă pe Strada Amurgului, în zona bretelei de ieșire spre Calea Aradului. Pentru deciderea modului în care se va realiza, ȘI în cazul acestei legături, săpăturile prealabile au fost făcute noaptea.
– În noaptea de 28.08.2023, începând cu orele 22:00, se va realiza legătura dintre conducta nou executată fontă ductilă D 500 și conducta existentă pe Calea Aradului (în zona stației STPT Remus Răduleț). ȘI aici au fost făcute săpături noaptea pentru a fi identificată conducta existentă, respectiv modul în care se va acționa tehnic.
– În noaptea de 31.08.2023, începând cu ora 22:00, pe Strada Amurgului, se va realiza legătura dintre conducta nou executată fontă ductilă D 500 și conducta existentă (otel D500). ȘI în această zonă s-au efectuat săpături noaptea.
– Ulterior finalizării legăturilor din zona Aradului – Miresei – Amurgului, SDM va reface sistemul rutier.
– Ultima legătură de conductă nou executată pe Calea Aradului se va face în zona Moțul – Biserica Agape, TOT PE TIMP DE NOAPTE.
Pentru această legătură, au fost discutate și pregătite cu SDM toate detaliile execuției respectiv ale refacerii zonei afectate.
Având în vedere faptul că vorbim despre o zonă cu trafic rutier intens, până la finalizarea legăturii, s-a luat hotărârea de-a se turna asfalt provizoriu. Ulterior, se vor reface straturile de fundație ale drumului, se va turna beton și se va realiza asfaltarea finală.
Decizia de-a se lucra pe timpul nopții a fost luată pentru a veni direct în sprijinul clienților noștri, prin diminuarea la minim a efectelor nedorite ale sistării apei, în strânsă concordanță cu un trafic mult mai redus decât pe timpul zilei.
Reiterăm intenția fermă de a închide șantierul Timișoara Nord PÂNĂ LA ÎNCEPEREA ȘCOLII, dar și mulțumirea sinceră pentru înțelegere, răbdare și încredere.
Suntem conștienți de întreg disconfortul creat, în egală măsură convinși că noile și modernele rețele de apă și canalizare vor îmbunătăți, pe termen lung, viața tuturor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.