Timişoara | Majorarea prețului gigacaloriei, amânată, taxele mai mari, aprobate

47

Cel puțin momentan, majorarea prețului gigacaloriei rămâne același pentru timișoreni. Proiectul de hotărâre care viza acest lucru a fost retras de pe ordinea de zi a Consiliului Local Timișoara, marți seara. Taxele și impozitele locale cresc, în schimb.

Propunerea administrațieii Fritz a primit votul aleșilor locali, cu unele amendamente. Cea mai impotantă schimbare este pentru persoanele fzice care dețin clădiri nerezidențiale în Timișoara. Acestea vor plăti impozit de trei ori mai mare, aliniindu-se astfel persoanelor juridice în aceași situație. Aleșii locali au fost de acord că aceste clădiri generează profit, așa că și impozitul ar trebui să fie pe măsură. Însă vor beneficia de bonificaţia de 10% dacă își achită dările în primele trei luni ale anului, la fel ca ceilalți timișoreni.

Și cei care dețin clădiri de locuit plătesc mai mult, 0,10%, dar pentru ei majorarea înseamnă 1 – 2 lei anual, a explicat Dominic Fritz. Bugetul Primăriei Timișoara va încasa mai mult, de anul viitor, cu 18 milioane de lei din taxe și impozite.

LĂSAȚI UN MESAJ