Timişoara Jazz Festival a ajuns la cea de-a VIII-a ediţie

197

Fundaţia Culturală Jazz Banat organizează, în perioada 24 – 27 noiembrie 2016, în sala de concerte a Filarmonicii Banatul, cea de-a VIII-a ediţie a Timişoara Jazz Festival, unul dintre cele mai importante evenimente de jazz din România, pe scena căruia au cântat, de-a lungul timpului, nume mari ale scenei mondiale, dar şi reprezentanţi de marcă ai jazz-ului românesc.

Aici a avut loc unica prezenţă în România a grupului EST (Esbjorn Svenson Trio), cel mai valoros grup al lumii la acea vreme. Acest concert va apărea pe CD + DVD, în primăvara anului viitor.

Pe scena de la Timişoara au urcat, la ediţiile trecute, celebrităţi ca Avishai Cohen, Tord Gustafsen, Arild Andersen, Misha Alperin, Eivind Aarset, Ulf Wakenius, Stefan Micus, Melt Trio, Francois Couturier, Anja Lechner, Abraham Burton, Nils Petter Molvaer, Thomas Stronen, Alexander Balanescu, Tingval Trio, Gaia Quatro, Shai Maestro, Hadrien Feroult, Eberhard Weber, dintre vedetele internaţionale, dar şi artişti români ca Anca Parghel, Decebal Bădilă, Petrică Andrei, Pedro Negrescu, Mircea Tiberian, Liviu Butoi, Aura Urziceanu, Horia Crişovan şi mulţi alţii.

Tot pe scena festivalului a avut loc un concert antologic la revenirea în Timişoara, oraşul în care s-a format, după 40 de ani, a celebrului muzician Erlend Krauser (fost membru al Pro Musica şi Phoenix), evenimentul, împreună cu un film documentar realizat cu acest prilej, făcând obiectul unui disc realizat în Germania.

Ediţia din acest an se va derula pe parcursul a 4 zile, după cum urmează:

24 noiembrie, ora 19

Gwilym Simcock (Marea Britanie)
David Helbock Trio – In to the mistic (Austria)

25 noiembrie, ora 19

Taksim Trio (Turcia)
Oregon (SUA)

26 noiembrie, ora 19

Joe Jazz Junction (România)
Vlatko Stefanovski Trio (Macedonia)

27 noiembrie

ora 18 – Timişoara Jazz Awards – eveniment în care cei mai importanţi reprezentanţi ai jazz-ului timişorean vor primi diplome şi trofee oferite de Fundaţia Culturală Jazz Banat şi Consiliul Judeţean Timiş.

ora 19 – JazzyBIT (România)
Omar Sosa & Paolo Fresu (Cuba, Italia).

Pe toată perioada festivalului va exista un stand de vânzare a materialelor discografice şi a cărţilor despre jazz apărute în 2016, dar şi o expoziţie de fotografie de la evenimentele de jazz de la Timişoara şi Gărâna.

Preţul unui bilet pentru o zi este de 50 de lei, iar un abonament pentru întreg festivalul costă 180 de lei. Biletele se pot procura de la casieria Filarmonicii Banatul, dar şi online, prin reţeaua biletmaster.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ