Timișoara | Grădina Zoologică se închide

191

Decizia a fost anunțată de primarul orașului. Dominic Fritz spune că recurge la această măsură pentru că spațiul nu este îngrijit, nu este un Zoo modern și nu există un concept clar. Edilu-șef a analizat situația după ce, luni, în spațiul public au apărut pozele cu puiul de cerb bolnav și extrem de slăbit.

Astfel, s-au readus în discuție scandalurile legate de moartea a două zebre și recenta ucidere a cangurilor de câini. „Chiar dacă muncitorii de acolo se străduiesc, îngrijirea animalelor nu este la standarde europene. Acum două luni au fost omorâți cangurii și acum avem acest cerb bolnav. Am trimis veterinarul nostru și azi este și un cabinet de medicină veterinar extern care a venit. Starea lui nu este bună. (…) Am luat decizia să închidem Grădina Zoo până când avem un concept de dezvoltare foarte clar. Până când facem investiții majore și putem redeschide ca grădină zoologică educativă în care biodiversitatea este importantă. O grădină zoologică modernă în care animalele și bunăstarea lor este pe primul loc”, a declarat Dominic Fritz.

Ce se întâmplă cu animalele?

Unele rămân în țarcuri și cuști, dar cele mai multe vor ajunge la alte grădini zoologice. O variantă bună ar fi la Reșița, acolo unde Zoo-ul este modern și bine întreținut. Unele viețuitoare ar putea ajunge și în străinătate, edilul-șef spunând că va contacta autoritățile din orașe înfrățite.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.