Timișoara face spectacol și învinge CSM-ul

161

Campioana a revenit cu poftă de rugby în Superliga Națională. Timișorenii au făcut spectacol la primul joc de campionat al anului și au surclasat revelația CSM București cu 45-17.

Saracens a readus spectacolul pe Dan Păltinișanu. Șapte eseuri înscrise uneia dintre echipele cu pretenții ale Superligii, CSM-ul președintelui Alin Petrache. În ciuda câtorva absențe de marcă, bănățenii și-au surclasat adversarul și aveau încă de la pauză asigurat punctul bonus pentru 4 eseuri marcate.

Oaspeții au condus pe tabelă în debutul partidei, după penalitatea semnată de Calafeteanu. În minutul 5 a început să funcționeze mecanismul gândit de Grainger Heikell. Ca și la Tbilisi, Căpățână a semnat primul eseu după un mol de margine, iar Umaga a bifat transformarea. Un alt mol de margine l-a adus pe Drenceanu la finalizare plus alte două puncte adiționale ale lui Umaga. Încercarea lui Faasen a mai redus din diferență înainte ca Seniloli și Stewart să asigure punctul bonus pentru eseuri. Umaga a transformat una dintre lovituri pentru 26-10 la pauză.

În minutul 56 Seniloli a semnat al doilea eseu al său în acest meci. Până la final gazdele au mai marcat două eseuri prin, Jack Umaga și Lotter Pretorius, dar și două transformări ale lui Umaga. CSM a închisa tabela în minutul 76 cu un eseu al aceluiași Faasen: 45-17.

Cu 29 de puncte, Timișoara saltă pe poziția secundă și așteaptă cu încredere derby-ul cu liderul Steaua de peste o săptămână, din Ghencea.

Saracens: Aholelei, Căpățînă, Pungea – Popârlan, Drenceanu, Doyle, Lazăr, Stewart – Seniloli, Umaga – Tangimana, Sefanaia, Popa, Zaharia – Hunt. Au mai jucat Rădoi, Mariș, Halalilor, Mureșan, Pretorius, Simionescu, Morrison.

LĂSAȚI UN MESAJ