Timișoara e prima sfert-finalistă a Cupei României

224

ACS Poli este prima formație calificată în sferturile de finală ale Cupei României. Timișorenii au legat al treilea rezultat pozitiv în decurs de o săptămână: 3-0 la Afumați.

Două victorii și o remiză pentru Timișoara într-o perioadă de șapte zile. Remiza de la Cluj și victoria cu Voluntari, ambele în campionat, au fost urmate de succesul cu CS Afumați din Cupra României. Un 3-0 nu fără emoții pentru ACS Poli în fața divizionarei secunde pentru că elevii lui Ionuț Popa au evoluat mai bine de o repriză în inferioritate numerică.

Poli a deschis scorul la prima fază de poartă a partidei. Era minutul 4 când acțiunea lui Cârstocea în careul advers s-a încheiat cu o așezare în fața porții pentru Drăghici iar vârful de lance al bănățenilor a trimis imparabil sub bară: 0-1. Alb-violeți s-au închis încercând să apere avantajul și le-au oferit gazdelor inițiativa și dominarea teritorială.

Ilfovenii s-au apropiat de poarta lui Curileac fără a-și crea ocazii mari. Portarul bănățenilor a fost la post de fiecare dată atunci când situația o cerea. Oaspeții au încasat o lovitură înaintea pauzei. Artean a avut o intervenție inutilă în banda stângă și a primit al doilea galben și implicit pe cel roșu. Era minutul 42 și Poli rămânea în zece oameni.

Divizionara secundă nu a avut mijloacele să profite de avantajul superiorității numerice. În ciuda presiunii exercitate pe careul bănățenilor tabela a rămas nemodificată până în minutul 75. La una dintre puținele atacuri ale vizitatorilor, Vădrariu a primit o pasă la limita ofsaidului și a marcat pentru 0-2. Nu avea să fie și scorul final pentru că Llorente a marcat pentru 0-3 cu un șut frumos din 16 metri, în minutul 90.

ACS Poli: Curileac – Străuț, Scutaru, Bocșan, Șeroni – Artean, Llorente – Doman (51, Vădrariu), Cârstocea, Popovici (80, Vraciu) – Drăghici (58, Poparadu).

Violeții rămân astfel în luptă pe toate cele trei fronturi: Liga I, Cupa României și Cupa Ligii. Sferturile de finală ale Cupei României sunt programate în 29 martie. Liga I mai are programată o etapă în acest an, sâmbătă Poli merge în fief-ul lui Steaua, în timp ce Cupa Ligii își consumă peste o săptămână manșa tur a semifinalelor cu Poli evoluând la Târgu Mureș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ