Timișoara cu tramvaie turcești, Aradul cu producție proprie

142

La Arad se modernizează flota de tramvaie și, în același timp, se propulsează economia locală. Autoritățile vor cumpăra tramvaie noi de la firma din oraș, printre puținele care au supraviețuit privatizării.

”Un nou proiect inițiat în timpul mandatului meu de primar a primit finanțare europeană. Astfel, un nou lot de 10 tramvaie noi – 4 de capacitate mare și 6 de capacitate medie, vor avea asigurată finanțarea prin fonduri europene.
Pentru Arad această nouă finanțare înseamnă un total de 24 de tramvaie noi care vor fi la dispoziția arădenilor până în 2022: 8 contractate deja, 6 cumpărare anterior și cele 10 contractate acum.
Bucuria mea este cu atât mai mare cu cât aceste tramvaie sunt produse la fabrica Asta Vagoane Arad, fiind așadar un dublu câștig pentru economia Aradului! Compania arădeană a dat dovadă de eficiență și profesionalism și a livrat deja primul tramvai.
Aradul are și va avea tot mai multe tramvaie noi, moderne, ecologice care asigură transportul în comun!”, a scris pe Facebook Gheorghe Falcă, fostul primar al Aradului.

La Timișoara, în schimb, tramvaiele noi vin tocmai din Turcia. Autoritățile din orașul de pe Bega speră ca prima garnitură nouă să ajungă în noiembrie. Vor fi achiziționate între 16 și 40 de tramvaie, în funcție de fondurile europene disponibile.

Pe rețelele de socializare au apărut deja critici la adresa administrației Robu pentru decizia de a cumpăra tramvaie din Turcia, mai ales după exemplul Bucureștiului, unde autobuzele turcești s-au stricat foarte repede.

LĂSAȚI UN MESAJ