Timișoara | Centrul de recuperare respiratorie de la Spitalul de Boli Infecțioase va fi extins

30

Centrul de recuperare medicală respiratorie de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” Timișoara va fi extins. Vor fi construite două noi corpuri, vor fi racordate prin holuri, iar circulația pe verticală se va desfășura prin intermediul a dou[ case de scară și 3 lifturi. Investiția se ridică la 8,3 milioane de euro și lucrările vor dura doi ani.

”Obiectivul de investiții se află în incinta spitalului și presupune o serie de lucrări de construire noi, precum și desființarea unor construcții auxiliare. Astfel, în vederea edificării noului ansamblu au fost demolate mai multe corpuri de clădire a căror utilitate nu se mai regăsește în cadrul nevoilor actuale: fânărie, grajd de animale, construcții anexă-depozit de carburanți, garaj, morgă”, a transmis Primăria Timișoara.

Noile clădiri vor găzdui 13 saloane, două saloane de studii clinice, 5 cabinete medicale, sală de conferințe de 50 de persoane, sală de curs de 70 persoane, săli de kinetoterapie, aerosoli, salină, saună și spații cu destinații speciale. Până acum, autoritățile locale au amenajat parcarea din fața spitalului, au modernizzat stația de abur, au construit stația de epurare a apelor uzate și s-au reabilitat mai multe saloane și cabinete din unitatea sanitară.

LĂSAȚI UN MESAJ