Timișoara | „Big brother” în lupta cu cei care depozitează, ilegal, gunoaie, un ajutor dat RETIM-ului

35

Autoritățile locale dau o mână de ajutor Retim-ului și așltor firme ce se ocupă de salubrizare prin filmarea celor ce aruncă gunoaiele la întâmplare.

Primăria Timişoara a cumpărat 54 de camere video, de ultima generaţie, pentru supravegherea zonelor cu probleme din oraş. Noile camere se vor alătura reţelei de supraveghere şi monitorizare gestionată de Politia Locală. Primarul Nicolae Robu spune că noile camere vor extrem de folositoare pentru surprinderea celor care aruncă gunoaie în locuri nepermise.

„Am semnat contractul pentru achiziţia a 54 de camere video în vederea monitorizării rampelor de gunoi, dar monitorizării în general în zonele unde ele vor fi montate, astfel încât să descurajăm orice fapte ilegale inclusiv depunerile de gunoaie în locuri nepermise, dar sigur că să îi prindem şi să îi pedepsim pe cei care nu se lasă descurajaţi”, spune Nicolae Robu.

Camerele de supraveghere au costat 134.000 de lei. Primarul Timişoarei a refuzat să dezvăluie unde vor fi spunând că nu poate face acest lucru din motive de securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ