Timișoara are în sfârșit buget! Pe ce bani se poate baza primăria în 2017 și pentru ce…

269

De acum, la treabă! Bugetul Primăriei Timişoara, în valoare de 1,4 miliarde de lei, a fost în sfârșit aprobat și după cum spunea însuşi primarul , Nicolae Robu, “e ceva mai mult decât anul trecut, aşa că 1 miliard rămâne local, iar 400.000 merge la instituţii”.

Se vor continua investiţiile demarcate, în special Pasajul Popa Şapcă şi jiul, care în toamna acestui an trebuie să fie funcţionale. În acest an vor fi demarcate două proiecte: două poduri, unul în zona Jiul şi celălalt în zona ILSA. Vor fi iniţiate de asemenea noi investiţii şi vor fi elaborate proiecte tehnice şi studii de fezabilitate pentru a se obţine fonduri europene.
Vor continua lucrările radicale şi urgente, lărgiri de străzi, lucrări în zona Solventul şi lărgirea podurilor Eroilor şi Dragalina.

pod-jiul-proiect

Parcarea de la Palatul Dicasterial: Se va ridica, pentru anumite intervale, interdicţia de parcare exclusivă în zona Palatului Dicasterial. Astfel, pe locurile care sunt libere în parcarea din faţa Palatului va putea parca oricine, după ora 20 şi în timpul week-end-ului. În prezent au exclusivitate cei care lucrează în clădire, iar la final de săptămână există locuri libere. Parcarea respectivă are 40 de locuri, iar măsura va fi luată în următoarele zile.

Șantier Popa Șapcă 17 Martie 2017.Still056

Se va desfiinţa temporar, începând de vineri, trecerea de pietoni din Piaţa Mărăşti, colţ cu Oituz, pentru realizarea lucrărilor care vor demara pentru realizarea unei benzi suplimentare de circulaţie în sensul giratoriu. Măsura este oportună şi pentru fluidizarea traficului.

Au fost selectate încă 5 şcoli pentru care se analizează posibilitatea depunerii de proiecte de reabilitare spre finanţare prin POR 2014-2020, axa prioritară 3.1 operaţiunea B clădiri publice: Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Colegiul Economic Francesco Saviero Nitti, Liceul Teoretic Grigore Moisil, Colegiul Tehnic Electrotimiş, Şcoala generală nr. 28 (gimnaziul Liceului Teoretic Jean Louis Claderon)

LĂSAȚI UN MESAJ