Timişoara are doi primari! Cine este „ajutorul” lui Robu

321

Timişoara are, pentru 7 zile, doi primari. Alături de Nicolae Robu, care nu părăseşte fotoliul de primar, oraşul va fi condus şi de un tânăr. Acesta a câştigat concursul lansat de edilul şef pentru cei care vor să petreacă o săptămână alături de el în instituţie.

Cel care va împărţi biroul de primar cu Robu este Mihai Cojocaru, de 26 de ani, din Reşiţa. Proiectul său se numeşte „Timișoara sustenabilă, capitala verde a mobilității din România”.

„Nu sunt timișorean, dar sunt timișorean prin adopție. Primii trei ani de facultate i-am făcut în Timișoara, la Universitatea de Vest, Științe Politice, iar mai apoi am plecat în Franța, unde am făcut un master în același domeniu. M-am întors în Timișoara, unde lucrez la o companie olandeză. În calitate de biciclist, frecvent am considerat că există în prezent anumite nevoi care trebuie discutate împreună, despre ceea ce înseamnă transport incluziv, sustenabil, curat. Trebuie să avem discuția din perspectiva faptului că sănătatea orașului este sănătatea noastră”, susține Mihai Cojocaru.

Mihai este un biciclist convins, aşa că atenţia sa se va îndrepta spre pistele de biciclete, care îi nemulţumesc atât de mult pe timişoreni.

„Faptul că în prezent bicicliștii sunt obligați să circule după alte reguli după care circulă șoferii îi poate pune pe aceștia în anumite situații de conflict. Ne dorim ca, pe termen mediu și lung, să încercăm să remodelăm pistele de biciclete după bunele practici. Propunerile pe care le-am înaintat sunt o prelungire a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pe care Primăria l-a făcut public în decembrie 2015. Propunerile pe care le aduc nu sunt deloc noi din acest punct de vedere, este doar o complementare firească a acestui plan de mobilitate”, a mai spus primarul de ocazie.

LĂSAȚI UN MESAJ