Timişoara ar putea avea un pom de Crăciun unic în România. Din ce ar urma să fie realizat

349
brad craciun aluminiu

În loc de tradiţionalul brad de Crăciun, înalt de aproximativ zece metri, care este amplasat, în fiecare an, în Piaţa Operei, Timişoara ar putea avea un pom unic în România. Acesta ar urma să fie realizat din doze de aluminiu şi tuburi de carton.

Ideea le aparţine celor de la Asociaţie EcoStuff România, care au construit şi podul din sticle de plastic peste Bega. Ineditul pom de Crăciun va purta numele de „possibiliTree” şi va reprezenta o instalaţie de intervenţie urbană realizată din materiale recuperate, înaltă de 15 metri. „Suprafaţa desfăşurată a „possibiliTree” este de aproximativ 150 de metri pătraţi şi va fi realizată din bucăţi de aluminiu recuperate din dozele de aluminiu colectate şi puse la dispoziţia noastră de timişoreni. Numărul dozelor de aluminiu care vor fi folosite la realizarea instalaţiei se ridică la peste 20.000”, transmit iniţiatorii proiectului.

Pomul de Crăciun din doze de aluminiu ar urma să fie amplasat în Piaţa Libertăţii. Pentru a proiectul să poată fi pus în practică, Asociaţia EcoStuff România are nevoie de aproximativ 15.00 euro. Acesta este motivul pentru care proiectul a fost înscris în competiţia „Ţara lui Andrei”, iar la sfârşitul lunii ianuarie 2016 vor fi desemnaţi câştigătorii.

„Pe termen lung, urmărim renunţarea în totalitate la folosirea de brazi tăiaţi din pădure pentru sărbătorirea Crăciunului în centrul Timişoarei şi în toate instituţiile şi companiile din Timişoara. Pe termen scurt, rezultatul aşteptat este ca ideea acestui possibiliTree – alternativa perfectă la pomul tradiţional de Crăciun – să fie preluată de cel putin încă o localitate din judeţul Timiş sau din România”, explică Asociaţia EcoStuff.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.