Timișoara Airshow 2019, cu piloţii Forţelor Aeriene Române

153

Ediţia din acest an a celui mai mare spectacol aerian din vestul ţării, Timişoara Air Show 2019, la care sunt aşteptate, potrivit organizatorilor, peste 10.000 de persoane, va avea loc sâmbătă seara, de la ora 19,00, pe aerodromul Aeroportului Internaţional Timişoara din comuna Ghiroda.

Directorul aeroportului, Dan Idolu, a declarat că traficul aerian se va desfăşura conform orarului obişnuit, însă pasagerii sunt rugaţi să ia în calcul faptul că pe traseul până la aeroport vor fi amplasate mai multe filtre ale poliţiei pentru dirijarea traficului, astfel încât să îşi aloce suficient timp pentru a ajunge la ora potrivită pentru formalităţile de îmbarcare.

Spectacolul va începe cu evoluţia piloţilor Forţelor Aeriene Române, care vor fi prezenţi cu escadrila de elicoptere şi a unei formaţiuni de aeronave F16.

Vor mai fi prezenţi Aeroclubul României, care va evolua cu formaţia Hawks of Romania – Şoimii României, condusă de George Rotaru, paraşutiştii Blue Wings şi formaţia de zbor cu avioane ultrauşoare The Pelicans.

Unul dintre cele mai aşteptate momente momente este prestaţia ‘Iacării Acrobaţi’, care vor decola alături de pilotul lituanian Jurgis Kairys şi vor uimi spectatorii cu elemente de acrobaţie aeriană şi efecte pirotehnice. La final, spectatorii vor putea asista la un concert susţinut de timişorenii de la DJ Project.

Accesul spectatorilor în perimetrul evenimentului, care va fi gratuit, va fi permis începând cu ora 17,00. Pentru cei care doresc să vină cu autoturismul au fost amenajate parcări publice gratuite pentru aproximativ 6.500 de vehicule, atât în partea dreaptă, cât şi în partea stângă a drumului judeţean dintre centura oraşului şi aeroport, la circa 200-300 de metri de intrarea în aeroport.

LĂSAȚI UN MESAJ