Timişoara Airshow 2016, la a treia ediţie: demonstraţii de virtuozitate pe Aeroportul „Traian Vuia”

4070
miting aviatic

Sâmbătă, 21 mai 2016, se va desfăşura a treia ediţie consecutivă a mitingului aerian Timişoara Airshow 2016, având ca rezervă data de 22 mai (funcţie de condiţiile meteo).

Mitingul aerian organizat în acest an va aduce ca o noutate formaţia Baltic Bees din Letonia, care va fi prezentă cu 6 aeronave L-39C Albatross. În programul de desfăşurare a exerciţiilor de acrobaţie aeriană din cadrul evenimentului se vor regăsi formaţii aeriene renumite precum: Iacării României – formaţie de 3 avioane de tip YAK 52TW şi ASALT – formaţie de 5 avioane ultrausoare ULM ( YR- 5259, I- 8583,YR- 5368,YR- 8583,YR- 5091). De asemenea, la eveniment vor participa reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Aeriene cu elicoptere de tip IAR 330 PUMA.

“Suntem convinşi de faptul că a treia ediţie a celui mai mare spectacol aerian din vestul ţării va înregistra un număr mai mare de spectatori faţă de ediţiile precedente. La fiecare ediţie aducem noutăţi în programul de zbor, încercând astfel să ne ridicăm la aşteptările unui număr impresionant de oameni cu care ne-am obişnuit să fie prezenţi la mitingul aerian.”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ