Consiliul Județean Caraș-Severin ar putea avea, de mâine, un președinte. Pentru deblocarea situației, liberalii ar vota și un pesedist

1566

Încercând să pună capăt unei situații fără precedent la vârful administrației județene din Caraș-Severin, consilierii județeni se vor reuni joi, într-o ședință extraordinară. Ședința de mâine este rezultatul unei inițiative a consilierilor PNL, conducerea partidului anunțând încă de săptămâna trecută dorința de a pune capăt crizei din forul județean, prin alegerea unui președinte.

Pe ordinea zi a ședinței convocate pentru mâine, la ora 12, existp cinci proiecte de hotărâre: „Proiect de hotărâre privind desemnarea unui consilier județean în vederea exercitării atribuţiilor președintelui Consiliului Județean, referitoare la conducerea ședinței extraordinare din data de 05.05.2016. Proiect de hotărâre privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier județean și, pe cale de consecință, de vicepreședinte, a domnului Ilie Iova. Proiect de hotărâre privind validarea mandatului de consilier judeţean al domnului Pavel Petru Ponețchi. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr.128/23.06.2012 de constituire a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, cu modificările ulterioare. Proiect de hotărâre privind alegerea domnului/doamnei _ consilier județean în funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, ca urmare a încetării de drept a mandatului președintelui ales uninominal”.

Ședința extraordinară fost convocată de consilierii județeni Silviu Avram, Viorel Bașag, Dănilă Berbentia, Florentin Bocșan, Mircea Ciobanu, Ioan Cojocariu, Romeo Dumitrescu, Constantin Madina, Aurel Marinescu, Aurel Miclea, Mihai Minea, Cornel Pârvan, Traian Smultea, Daniel Surdu și Iustina Turnea. Liberalii anunțau încă de săptămâna trecută intenția de a convoca o ședință în regim de urgență pentru alegerea unui președinte al CJ, venind și cu o propunere: dr. Romeo Dumitrescu.

„Pentru evitarea oricăror polemici și discuții contradictorii care pot afecta bunul mers al acestei instituții, ne asumăm propunerea ca și candidat pentru funcția de președinte și ordonator principal de credite a domnului consilier județean Romeo Dumitrescu, medic chirurg primar, sau acceptăm orice alt candidat, consilier județean, membru PSD, spun liberalii într-un comunicat. Sperăm ca toți oamenii politici din Caraș-Severin să înțeleagă acest demers necesar pentru a asigura funcționarea în parametri normali a Consiliului Județean Caraș-Severin în următoarea perioadă”.

LĂSAȚI UN MESAJ