Timişoara | A venit vara, începe „lupta” cu ambrozia

34

Timișorenii nu scapă nici vara aceasta de ambrozie. Planta a început să apară pe marginea drumurilor, prin parcuri și pe terenurile lipsite de construcții din oraș. Autoritățile au luat deja primele măsuri, însă este nevoie de implicarea proprietarilor de suprafețe pentru eradica buruiana.

„Pe terenurile care sunt în domeniul public se face cosire în mod periodic, iar pentru terenurile proprietate privată, Direcția Poliția Locală a identificat și transmis primăriei o listă cu 330 de terenuri care ar putea fi infestate cu ambrozie. Primăria a trimis somații proprietarilor, iar în perioada 1-15 iulie 2021 se vor face verificări de către Direcția Poliția Locală la fața locului pentru fiecare teren, pentru a se constata dacă s-au luat măsurile necesare de către proprietari”, anunță autoritățile.

Proprietarii care nu s-au conformat, vor primi un avertisment, urmat de sancționarea cu amendă. Cuantumul amenzii este cuprins între 1.000 și 5.000 de lei pentru persoane fizice și între 10.000 și 20.000 de lei pentru persoane juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ