Timișoara a pierdut titlul de campioană la futsal

676

Informatica Timișoara a pierdut finala Ligii 1 de futsal și trebuie să se mulțumească cu titlul de vicecampioană. Violeții au cedat pe teren propriu și meciul doi al finalei, 1-2, și practic le-au înmânat celor de la City’us Târgu Mureş trofeul campioanei.

City’us Târgu Mureş a câştigat al şaselea său titlu de campioană naţională la futsal. Mureșenii au învins în finală Informatica Timișoara răsturnând calculele hârtiei în condițiile în care gruparea bănățeană era câștigătoarea sezonului regulat și avea avantajul a două jocuri pe teren propriu în ultimul act.

Violeții au pierdut însă primul meci al finalei, 0-4 la Târgu Mureș, iar luni seara au făcut-o și în fața propriilor suporteri, scor 1-2. Cu 2-0 la general mureșenii au cucerit un nou trofeu al campioanei. Mureşenii mai câştigaseră titlul în 2010, 2011, 2012, 2013 şi 2015.

Meciul doi începuse perfect pentru gazde. Împinși de la spate de o tribună plină, Informatica a deschis scorul prin Florin Matei în minutul 19. Oaspeții au întors scorul în ultimele 10 minute, mai întâi prin penalitatea transformată de Răducu în minutul 30, iar patru minute mai târziu prin Szocs. Informatica nu a reușit egalarea deși a avut superioritate numerică pe teren timp de două minute și a beneficiat și de o penalitate în ultima secundă ratată de Florin Matei.

Dacă City’us a cucerit al șaselea său titlu, Informatica încheie pe poziția secundă în prima stagiune de la reactivare. Proiectul a fost demarat în vară și ținând cont de acest aspect rezultatul obținut poate fi considerat un succes.

 

LĂSAȚI UN MESAJ