Timișoara a fost gazdă pentru cea mai mare competiție din domeniul tehnologiilor inovative din Europa

173

În 2015, țara noastră a fost reprezentată în finala europeană de start-upEFdeN, start-upWhitePAD as ” WHITEPAD, byarch. Florin ENACHE – SAVE A TREE, start-upDascity – smartcitydashboard.

În 2016, au fost prezentate peste 900 de idei de afaceri din 30 de țări europene. Fiecare țară a selectat cele mai promițătoare inovații pentru concursul ClimateLaunchpad. Din primavara acestui an, participanții selectati au trecut printr-un program pentru a-și dezvolta ideea lor de afaceri: un bootcamp de 2 zile, coaching intensiv și finala națională.

CCIA Timiș, în calitate de partener oficial din România al Programului CLIMATE KIC, a găzduit finala națională în data de 16 august 2016. În cadrul competiției, 6 echipe selectate din România și-au susținut ideea de afaceri printr-o prezentare de 5 minute, urmată de o sesiune de întrebări din partea juriului (conf. Dr. Ovidiu Megan – Pro Rector – Relatia cu Mediul Socio-Economic UVT, Andrei Munteanu –facilitator/trainer Start-Up Week-end, Vlad Stanciu – director executiv ROSENC. În urma deliberării, au fost aleși top 3 finaliști care vor reprezenta România la Finala Europeană din 7-8 Octombrie de la Tallinn, Estonia.

Criteriile de selectie au fost: fezabilitate, scalabilitate, crearea de locuri de muncă,impactul social, impactul asupra schimbarilor climatice, calitatea prezentărilor. ClimateLaunchpad selectează cele mai bune zece echipe care se vor alătura Programului de Accelerare din cadrul Climate-KIC. Primii trei câștigători ClimateLaunchpad vor primi premii în bani.

Țara noastră este reprezentată în finala europeană de GREEN HUB – Refolosireaacoperisuluiclădirilor industriale abandonate si a cladirilorrezidentiale din zonele centrale ale orașului, prin crearea de spatii sociale verzi, care atenuează efectul de insulă de căldură, crescandtotodata gradul de conștientizare cu privire la importanța dezvoltării durabile pentru un mediu mai sănătos, SUNNY WATER – o soluție durabilă pentru agricultura de precizie, care ajută agricultorii să obțină o productivitate cu 25 % mai mare ( mai mult hrană pentru milioane de oameni ), fără o rețea de distribuție a energiei electrice, cu emisii reduse de carbon, folosind numai energie verde, SELF SUSTAINING SYSTEMS- ZERO EMISSIONS – sistem de încălzire fără flacără, nici o emisie ( NOx , CO și CO2), auto-alimentat. Tehnologia propusă utilizează o nano-tehnologie, care este auto-alimentata, și produce energia electrică necesară pentru a împărți hidrogenul și oxigenul din apă, fara sursă de alimentare externă necesară. Acest sistem de încălzire pe bază de apă ar putea înlocui sobele convenționale care folosesc arderea lemnului.

Faceți cunoștință cu viitorii antreprenorii cleantech ai Europei. Toată lumea este bine venită la Finala Europeană pentru a se întâlni și a se familiariza cu generația viitoare de antreprenori cleantech ai Europei, investitorii, precum și comunitățile locale, naționale și europene ale părților interesate activ în atenuarea schimbărilor climatice.
Finala Europeană
Data: 7-8 Octombrie 2016
Locație: Tallinn, Estonia

P

LĂSAȚI UN MESAJ