Timișenii nu mai suportă ambrozia. Fac apel prin petiții și sesizări autorităților locale

62

Timișenii s-au săturat să sufere de pe urma ambroziei. Tot mai mulți alergici ajung la medici cu probleme din cauza polenului produs de planta păcătoasă.

Localnicii din Giroc au ajuns la capătul răbdărilor și sesizează primăria. Peste 100 de localnici din comună și satul aparținător Chișoda au semnat documentul prin care încearcă să oblice autoritățile să își facă treaba și să îi scape de ambrozie.

Iată ce anume cer localnicii din Giroc:
1.Verificarea și identificarea terenurilor infestate cu buruiana ambrozia de pe raza teritorială a unităților administrative a comunei: proprietarii sau deținatorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, art.1 lege 62/2018
2.Luarea de măsuri pentru prevenirea, combaterea și distrugerea buruienii ambrozia prin: cosire repetatăă, smulgere, efectuarea unor arături adânci și discuiri pe terenurile agricole, erbicidarea, după caz, conform art. 8 lege 62/2018
3.Somarea, respectiv sancționarea contravențională prevazută de art. 3 alin.(2) din legea 62/2018, dacă se constată nerespectarea prevederilor art. 1 din lege de către proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor.

”În situația în care Primăria Giroc nu soluționează problema eradicării ambroziei cu cea mai mare urgență, ne vom adresa Prefecturii Timiș, Ministerului Mediului și Tribunalului Timiș, solicitând o acțiune imediată și despăgubiri pentru prejudiciul suferit de pe urma neaplicării și nerespectării legii 62/2018”, mai stă scris pe sesizare.
De asemenea, la nivel național a fost lansată o petiție on-line prin care românii cer același lucru: eradicarea ambroziei.

”Datele arată ca, în medie, 1 din 4 persoane suferă de o formă de alergie. Dacă acest trend se menține, până în anul 2020, 1 din 2 persoane va dezvolta o formă de reacție alergică. La nivel global, ponderea Ambrozia este responsabilă de cele mai mai frecvente alergii respiratorii. O singură plantă matură poate elibera până la 8 miliarde de grăunțe de polen și până la 30.000 de semințe, care își păstrează calitățile germinative timp de 40 de ani”, se arată în petiție.
Până acum petiția online a fost semnată de peste 4.400 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ