Timba atacă promovarea în Liga Națională

187

BC Timba Timișoara dă asaltul decisiv la Ploiești pentru promovarea în prima ligă de baschet masculin. ”Urșii” vor să revină după un singur sezon în Liga Națională cu o prestație solidă în turneul de promovare din week-end.

Una dintre singurele grupări private din sportul timișorean, BC Timba, se află la doar două victorii distanță de revenirea în prima ligă după numai un sezon distanță de la retrogradare. Galben-negrii vor fi prezenți de vineri și până duminică la turneul de baraj de la Ploiești alături de celelalte trei premiante ale eșalonului secund, CSM Ploiești, Politehnica Iași și Olimpic Baia Mare.

”Timba nu a început acest sezon cu obiectivul de a promova dar pe parcursul unui sezon relativ bun ne-am propus să promovăm. Suntem pregătiți de promovare, avem câteva proiecte încurajatoare la care lucrăm. Ar fi o mândrie ca Timișoara să aibe două echipe în prima ligă. Va exista viață și după turneu în cazul în care nu vom promova”, și-au anunțat ambițiile timișorenii prin vocea președintelui Sebastian Răducanu.

Timba a ajuns la acest turneu de pe locul 4 al campionatului ceea ce în conferă, pe hârtie, ultima șansă de a promova. CSM Ploiești este gazda turneului și automat principala favorită. ”Urșii” au avut ghinion la tragerea la sorți și vor întâlni chiar în prima partidă marea favorită. Băieții pregătiți de Bogdan Murărescu au însă de partea lor destule atuuri.

”Pornim cu șansa a patra, dar la un turneu de promovare contează forma de moment și concentrarea mentală a jucătorilor. Avem puncte slabe pe care încercăm să ele ascundem și avem și atuuri pe care vom încerca să le punem în valoare. Este poate și un plus faptul că avem experiența anterioară a turneelor de promovare”, a subliniat antrenorul Timbei cu referire la faptul că echipa sa a jucat în trecut în alte trei turnee de promovare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ