Ticăloşii de la sfârşit de săptămână ies la rampă: primul concert al formaţiei The Weekend Bandits

74
Timişoara are parte de o nouă formaţie, The Weekend Bandits, muzicienii fiind noua „faţă“ a fostei formaţii The Weekend Band.
„Formaţia The Weekend Band s-a reinventat, am scăpat de particula Band. Sugestia pentru actualul nume a venit în urmă cu un an şi ne-a dat-o Marius Moga, când am fost la Bucureşti să înregistrăm piesa Adio. Ne-a plăcut de atunci numele. The Weekend Band a fost o etapă şi The Weekend Bandits e altă etapă. Vom continua să cântăm cover-uri, dar şi piese proprii. Vom păstra câteva piese din repertoriul vechi al formaţiei şi dorim să scoatem un single nou cât de curând sub noua titulatură“, spune Răzvan Munteanu, solistul formaţiei.
Primul concert al formaţiei Weekend Bandits va avea loc vineri, 30 martie, la Club 30, ocazie cu care melomanii vor vedea „la lucru“ trupa care îşi propune să surprindă publicul cu un sound revitalizat.
Alături de solistul Răzvan Munteanu, în Weekend Bandits se regăsesc un indian, un american  şi alţi doi muzicieni autohtoni.
Născut în oraşul indian Bangalore, Benson Joel este o figură binecunoscută a concertelor din Timişoara. „După ce am ajuns în Timişoara, în 2002, am început să învăţ să cânt la chitară, la clape, la tobe. Am fost autodidact, am învăţat din tutoriale puse pe Youtube. Printr-un concurs de împrejurări, la un moment dat a trebuit să cânt cu vocea într-o biserică din Timişoara. Am mai făcut nişte cursuri de voce cu nişte muzicieni englezi, care au venit pe acolo, iar din 2009 am ieşit să cânt în cluburi“, spune Benson Joel.
Clăparul Francis B Mozes s-a născut în 6 martie 1988, în Stockholm, şi a crescut în Minneapolis. Şi-a început cariera muzicală la saxofon într-o trupă de liceeni şi a trecut la pian pentru a face parte dintr-o trupă de gypsy jazz. „Locuiesc în Timişoara şi sunt în anul şase la Facultatea de Medicină. Cânt pentru că-mi place şi iubesc jazz, blues, funk, fusion şi orice are groove“, spune el.
Basistul Mihai Toma este născut în 1984 şi este un inginer de sunet care are plăcerea de a mai şi face zgomot, nu doar să-l susţină într-ale desfăşurării judicioase.
Tobarul Alexandru Munteanu este născut în 1988, la Târgu Jiu. „Sunt oltean şi am invadat Banatul acum mai bine de 12 ani, urmând Conservatorul din Timişoara, secţia percuţie. După nenumărate colaborări cu Filarmonica Banatul şi Opera din Timişoara, am hotarât acum mulţi ani că muzica trebuie să vină din suflet şi nu neapărat de pe o simplă partitură. Aşa am ajuns, ca un bandit ce sunt, între bandiţi… toboşar la TheWeekendBandits“, spune el.

LĂSAȚI UN MESAJ