Tibi Uşeriu a terminat ultramaratonul arctic din Canada

65

Tibi Uşeriu a terminat Yukon Arctic Ultra, ultramaratonul de circa 500 de kilometri care se desfăşoară în condiţii extreme în nordul Canadei, după aproape 7 zile de eforturi supraomeneşti. În ciuda faptului că a avut probleme cu stomacul, l-au durut degetele pe care aporape le-a pierdut anul trecut, la aceeaşi competiţie, şi frigul a fost crâncen, românul a trecut linia de finiş, fiind singurul care a terminat cursa după elveţianul de pe locul I.

Tibi Uşeriu a trecut linia de finiş a ultramaratonului Yukon Arctic joi seara, în jurul orei 21 (ora României) respectiv ora 11 dimineaţa în Canada, după 7 zile şi circa 40 de minute. Tibi s-a clasat pe locul 2 şi a fost unul dintre cei doi concurenţi care au terminat anul acesta cursa.

„Un lucru îmi stă în gât ca un os de peşte şi anume “Lucrul început şi nedus la capăt”. Uneori în acest „nedus la capăt” apare fiindcă eşecul şi-a vârât coada în poveste. Ca mine, la Yukon Arctic de anul trecut când am îngheţat, fără măcar să-mi dau seama.

Drept urmare, am fost scos automat din cursa pe care îmi propusesem să o duc la capăt. Şi am fost trimis la spital. M-am simţit cam ridicol, recunosc. Am venit acasă cu coada între picioare. Supărat pe mine, pe lume. Mi-a trecut, dar n-am uitat.

Ce e de fapt un eşec? Un profesor dur, care adoră să-ţi dea lecţii usturătoare, pe care le ţii minte toată viaţa. Un eşec nu e un capăt de drum. E parte dintr-un proces de învăţare. Dacă eşecul te încurcă în drumul tău spre glorie, poate că e timpul să înveţi ceva, să te smereşti mai mult. Mereu îmi repet asta când o dau de gard.   Am venit aici la Yukon Arctic din nou. Sunt aproape de start, dar cu gândul la finiş. Va fi greu. Plec însă cu speranţa să duc la bun sfârşit ce am început.

Am în minte o listă lungă de oameni dragi, susţinători, suporteri. Am în minte Via Transilvanica , poate cel mai frumos proiect în derulare în care suntem implicaţi noi toţi, cei de la Tăşuleasa” – a spus Uşeriu la plecarea în teribilul maraton.

Condiţiile extrem de dure ale competiţiei din nordul extrem al Canadei au făcut că 21 dintre cei 23 de atleţi care au pornit în cursa de 300 de mile să renunţe pe traseu.

LĂSAȚI UN MESAJ