Teste rapide pentru depistarea gripei au ajuns la un spital din Banat

343
gripa porcina

Spitalul Județean de Urgență Reșița este pregătit pentru a face față unei eventuale epidemii de gripă, anunță reprezentanții unității spitalicești, prin intermediul unui comunicat de presă. Aceștia informează că au fost achiziționate teste rapide pentru depistarea gripei și au fost luate o serie de măsuri pentru prevenirea infecțiilor respiratorii.

Având în vedere contextul epidemiologic actual la nivel național, creșterea semnificativă a numărului de viroze respiratorii și incidența cazurilor de gripă, conducerea Spitalului Județean de Urgență Reșița a luat măsuri pentru prevenirea și controlul infecțiilor respiratorii”, informează Roxana Bălan, purtătorul de cuvânt al SJUR.

Printre măsurile anunțate de reprezentanții spitalului se numără, pe lângă achiziționarea de teste rapide pentru depistarea gripei și asigurarea echipamentului de protecție pentru vizitatori, purtarea obligatorie a măștii de protecție pentru întreg personalul medico-sanitar din unitate și sporirea măsurilor de igienă generală (curățenie riguroasă, dezinfecții, igiena mâinilor) la nivelul tuturor secțiilor, măsuri care până la urmă ar trebui să fie luate în permanență într-o unitate spitalicească.

De asemenea, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița s-a luat decizia limitării numărului de vizitatori la nivelul tuturor secțiilor din cadrul spitalului, cu respectarea strictă a orelor de vizită. În cazul aparținătorilor, se va permite accesul unui singur membru din cadrul familiei, pe interval limitat și prin rotație, cu respectarea programului de vizită.

La apariția cazurilor de gripă, se va trece la izolarea pe saloane a pacienților cu aceleași afecțiuni, pentru a se evita contaminarea acestora”, mai informează purtătorul de cuvânt al SJUR.

Numărul deceselor cauzate de gripă, în România, a ajuns la 28.

sursa – reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ