Termoscanere și containere pentru izolare, pentru eventuala carantină

66

Consiliul Județean Timiș ia măsuri concrete pentru eventualiatea în care va fi instituită carantina în județ. A achiziționat 5 containere și 11 termoscanere. Acestea au costat 350.000 de lei.


”Granițele din vest sunt, în această perioadă, sub amenințarea virusului COVID-19. După discuțiile avute în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență, Consiliul Județean Timiș a hotărât cumpărarea, a 5 containere duble, cu chicinetă și baie, care vor fi amplasate în 6 puncte de frontieră și Aeroportul Timișoara, și în care vor fi izolate persoanele care vin în România și prezintă suspiciune de infectare cu Coronavirus. În plus, am hotărât să achiziționăm și 11 termoscanere, ce vor fi distribuite de urgență în punctele de trecere a frontierei”, a declarant Căălin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Persoanele care vin din China continentală – Provincia Hubei (inclusiv orașul Wuhan), orașele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo,Taizhou din Provincia Zhejiang sau din una din cele 12 localități din Italia, intră în carantină timp de 14 zile, în spatii special destinate în acest scop, imediat după revenirea în România.
Persoanele din alte provincii/orașe din China continentală și din alte localități din Regiunile Lombardia și Veneto, intră în auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat după revenirea în România.

LĂSAȚI UN MESAJ