Termocentrala Mintia va fi scoasă la vânzare în această vară. Preţul: 91,2 milioane euro

21

Termocentrala Mintia va fi scoasă la vânzare, în bloc, pe data de 15 iulie, licitaţia publică urmând să plece de la un preţ de 91,23 milioane euro, exclusiv TVA, a anunţat luni Instituţia Prefectului Hunedoara.

Printre condiţiile impuse de Ministerul Energiei companiei care va achiziţiona termocentrala se află şi obligativitatea realizării unei noi capacităţi energetice de 800 MWh în bandă pe gaz metan şi energie regenerabilă până la finele anului 2026.

‘Guvernul României, prin premierul Nicolae Ionel Ciucă, consideră că o astfel de investiţie este deosebit de importantă atât pentru Sistemul Energetic Naţional cât şi pentru impactul social şi economic pozitiv pe care îl are pentru judeţul Hunedoara. În calitate de reprezentant al Executivului în judeţul Hunedoara, voi acţiona instituţional, ori de câte ori va fi nevoie, pentru ca activitatea de producţie a energiei electrice la Mintia să continue, să se modernizeze şi să se dezvolte’, a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, citat într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.

Instituţia menţionează că într-un comunicat transmis de societatea ‘Expert Insolvenţă’ SPRL, în calitate de administrator judiciar al Societăţii Complexul Energetic Hunedoara (CEH) SA, se precizează că preţul total de pornire al licitaţiei care va avea loc în data de 15 iulie, la sediul CEH SA din Petroşani, este de 91.236.832,87 euro, exclusiv TVA.

În cazul în care activul nu va fi valorificat, licitaţia se va relua în data de 29 iulie 2022, apoi în 12 august şi ulterior în 26 august, în aceleaşi condiţii de preţ şi locaţie.

Condiţiile de valorificare a acestui activ au fost aprobate de adunarea creditorilor SCEH SA în cadrul şedinţei convocată de administratorul judiciar la data de 20 mai 2022.

De asemenea, în comunicatul administratorului judiciar se arată că prin implementarea acestei măsuri vor putea fi puse în aplicare demersurile necesare astfel încât să se stopeze poluarea cu dioxizi de sulf, oxizi de azot şi pulberi şi Termocentrala Mintia să se adapteze la noile standarde europene prin care se urmăreşte trecerea de la producţia de energie electrică pe bază de cărbune la cea din surse regenerabile.

LĂSAȚI UN MESAJ