Terenurile de la Primăria Timișoara ajung la tineri

258

Lista finală cu numele tinerilor care primesc, gratuit, terenuri de la Primăria Timișoara, în baza legii 15/2003, a fost adoptată. Acum, cei de pe listă trebuie să se prezinte la instituția de pe CD Loga pentru a pune la punct documentele pentru primirea parcelelor.

De pe listă nu lipsesc apropiații primarului Nicolae Robu. Sanda Greblă și Cătălin Iapă sunt consilierii personali ai edilului șef, iar Robert Kristof este city-managerul. Toți cei trei se regăsesc pe listă.

”Comisia pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr.15/2003, privind sprijinul acordat tinerilor între 18 şi 35 de ani pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, propune aprobarea de către Consiliul Local a tabelului care face obiectul proiectului de hotărâre. Scopul acestei acţiuni este de a sprijini tinerii din Timişoara la edificarea unor locuinţe decente cu costuri reduse, având în vedere gratuitatea terenului pe durata existenţei construcţiei”, se arată în hotărârea adoptată miercuri de CLT.

Primăria Timişoara oferă 128 de parcele de teren. Fiecare are aproximativ 300 de metri pătraţi.

Pe aceste loturi, amplasate în zona Mehala, pe strada Ovidiu Balea, tinerii trebuie să îşi construiască o primă casă. Condiţia principală este ca vârsta solicitantului să nu depăşească 35 de ani. Mai mult, acesta trebuie să aibă în cont suma de 10.000 de euro, pentru a demonstra că deține banii necesari pentru începerea construirii casei. De asemenea, tinerii nu pot să deţină alte proprietăţi.

Lista finală cu numele tinerilor care primesc teren poate fi consultată aici:

https://www.primariatm.ro/uploads/domino/atasamente_hcl/B46D1614F6C6380EC22583BC002CE047/Anexa_1.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ