Terasele ilegale din centrul Timișoarei au dispărut. Primăria a ridicat două astăzi

125

Mai multe terase din centrul Timișoarei au dispărut. Acestea funcționau ilegal. Cele mai multe au fost desființate de proprietari, dar două au fost ridicate de autorități.

„Un număr de șaptesprezece terase amplasate pe domeniul public și pentru care operatorii nu plăteau taxe la bugetul local, neavând documentele legale necesare pentru funcționare, au dispărut de pe domeniul public. Proprietarii acestora au fost somați în repetate rânduri să le ridice. Astfel, astăzi în urma verificărilor făcute în cele 17 locații din zona centrală s-a constatat că majoritatea fuseseră luate de pe domeniul public de către proprietari. Pentru două terase s-a procedat la ridicarea lor de pe domeniul public de către primărie, costurile de transport și depozitare urmând să fie suportate de firmele care le dețin”, a transmis Primăria Timișoara.

Prin societățile din subordine, după operațiunile de ridicare a acestor chioșcuri, se salubrizează și repară, dacă este nevoie, zonele pe care acestea au fost amplasate. Firmele care operează aceste terase au fost somate încă de anul trecut să le ridice de pe domeniul public, deoarece nu se află în legalitate.

Operațiunile de ridicare de pe domeniul public a construcțiilor ilegale vor continua pe tot parcursul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ