ŢEPUIŢI la Viena! Sute de români amăgiţi cu un „Revelion de neuitat” la Palatul Liechtenstein au rămas cu buzele umflate

4412

Un anunţ postat pe Facebook promitea un ”Revelion de neuitat” la Palatul Liechtenstein, din Viena, care cuprindea masă festivă cu meniu tradiţional românesc, muzică live, artişti renumiţi, focuri de artificii şi numeroase alte surprize. Pentru doar 130 de euro se anunţă un megaspectacol la un local unde doar chiria sălii ajunge să depăşească 20.000 de euro.

„Finalul acestui an soseşte cu o invitaţie de „zile mari” la o petrecere „că-n poveşti”! PALATUL LICHTENSTEIN DIN VIENA va găzdui REVELIONUL ROMÂNILOR – o sărbătoare românească de neuitat!
PREZENTATORUL EVENIMENTULUI VA FI BURSUCUL DE LA KANAL D.

Oaspeţii vor fi trataţi „regeşte” într-un cadru deosebit de nobil ! Avem patru meniuri tradiţionale româneşti la care se vor asorta diverse băuturi pentru toate gusturile după principiul „all you can drink”; muzică LIVE şi voie bună cu umoristul Mihai Nae. Evident că nu va lipsi nici Johan Strauss la miezul nopţii cu valsuri însoţite de focuri de artificii! Mâncarea va fi preparată de Restaurantul Donaudelta.

MENIU 2017 :
Aperitiv: ruladă Donaudelta ( umplută cu ciuperci şi şuncă)
Rulouri salată boeuf
Chifteluţe
Salam 2 feluri ( chorizo şi salam sibiu)
Căbănuţe ( caşcaval cu şuncă)
Salată vinete( pe felie de roşie)
Măsline
Brânză
Tartine cu icre de ştiucă
Cabanoşi
Piftie
Leber
Sticks cu bacon
2. Somon la grătar cu sos de lămâie şi garnitură de legume
3. sarmale cu mămăligă
4. friptură de porc la tavă şi ruladă de curcan cu cartofi aurii şi salată varză
5. bufet de fructe
6. platou cu brânzeturi franţuzeşti ( cu strugure, ciocolată, nuca).

Biletele sunt numerotate că la cinema şi se pot achiziţiona doar de la mine”. Aşa sună anunţul.

Peste 200 de români din Austria au plătit între 100 şi 130 de euro pentru rezervarea unui loc pentru un revelion de vis.

Nimeni nu şi-a pus întrebarea cum se poate organiza un asemenea eveniment, pe bani atât de puţini. Doar pentru chiria sălii ar fi trebuit să existe minim 200 de participanţi. Fără să mai punem la socoteală meniul cu produse foarte scumpe, băutură, artiştii, închiriatul mobilierului, etc.

Însă, cu opt zile înainte de petrecerea dintre ani, organizatorul, Călin Ion, 25 de ani (conform profilului Facebook), a anunţat că nu se mai face nimic.

Dubiile au început cu două săptămâni înainte, când reprezentanţii firmei care ofereau cateringul nu mai puteau intra în contact cu Călin Ion. Românul era de negăsit.

Escrocheria a ajuns şi în presă austriacă, fiind prezentată pe larg de publicaţia ”Heute”. Jurnaliştii austrieci anunţă cititorii că unul dintre organizatori a fugit cu banii şi a dispărut. ”Seară dintre ani ar fi trebuit să devină o petrecere de neuitat în grădinile Palatului Liechtenstein, cu muzică live, mâncare tradiţională românească şi artificii. Petrecerea a fost anulată şi organizatorul a dispărut. Biletul de intrare de persoană a costat 130 de euro”, scrie ”Heute”.

„Mi-am pus speranţa că voi da biletele toate…dar din nefericire am dat doar 200. După ce am plătit jumătate din bani la palat, am dat la băutură şi am plătit formaţia live…m-am trezit neputincios şi fără putere financiară să mai plătesc în continuare. Nu îmi va fi uşor a restitui banii la toţi dintr-o dată…dar toată lumea îşi va primi fiecare cent şi am să postez aici”, a scris Călin Ion pe reţeaua de socializare.

Reprezentanţii Palatului Liechtenstein spun revelionul a fost anulat din cauza organizatorului. “Singurul lucru pe care vi-l pot spune este că organizatorul nu a putut să îşi îndeplinească obligaţiile contractuale, aşadar evenimentul nu poate avea loc în Palatul Liechtenstein. Este adevărat, am avut un contract însă el nu a putut să îl respecte”.

„La băutură, la mâncare, ştiu că am fost la restaurantul care trebuia să facă cateringul, ştiu clar că nu a plătit niciun ban acolo. Am zis, dacă tot venim aici, hai măcar Revelionul să îl facem frumos, deci vacanţă noastră s-a cam dus”, spune unul dintre păgubiţi.

Ulterior s-a aflat că din banii strânşi de la oameni, organizatorul a jucat la jocuri de noroc şi a pierdut 8.000 de euro.

O parte dintre românii amăgiţi cu megapetrecerea şi-au format un grup pe Facebook, intitulat ”Românii din Viena care au fost ţepuiţi” şi au anunţat că o parte din ei au făcut plângere la poliţie.

Interesant este că ţeparul era cunoscut de mulţi dintre românii din Austria unde, prin diverse asociaţii, a prestat tot felul de servicii în beneficiul românilor aflaţi acolo la muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ